OpenERP verandert naam in Odoo

Dit artikel delen:
Identiteit wisselen

Openerp, de Belgische leverancier van het open source-pakket voor enterprise resource planning (erp), heet voortaan Odoo. Tegelijk is in een investeringsronde tien miljoen dollar opgehaald om de nieuwe strategie te ondersteunen en ruchtbaarheid te geven aan de naamswijziging, met name in de Verenigde Staten. Odoo kondigt verder aan het productaanbod uit te breiden met open source software voor content management en webbouwers.

Het Belgische ict-vakblad Datanews meldt dat het extra kapitaal deels afkomstig is van nieuwe investeerders - de Franse durfkapitalist XAnge en de Waalse investeerder Waalse SRIW - en deels van reeds bestaande aandeelhouders: Sofinnova Ventures en het management. Openerp draaide in 2013 een omzet van zo'n tien miljoen euro.

Volgens Datanews heeft Odoo ambitieuze plannen. Zo zet het bedrijf deze maand een nieuw open source content management systeem (cms) in de markt (Odoo CMS) dat de concurrentie aangaat met concurrenten als Wordpress en Drupal. Ook is er een open source e-handelsplatform à la Magento (Odoo eCommerce) in de maak voor webontwikkelaars en de eigenaars van webshops.

'Openerp dekt de lading niet meer als naam', vindt algemeen directeur van Odoo, Fabien Pinckaers. 'Al onze apps kunnen trouwens ook afzonderlijk worden gebruikt, je hoeft zelfs niet eens voor onze erp te gaan. Daarom ook dat we voortaan als Odoo door het leven gaan', zegt hij tegen Datanews.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-02T11:58:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.