SAP levert hockey- en tennis-apps

Hawk-Eye-systeem waarbij de gegevens door SAP Hana kunnen worden geanalyseerd.

SAP heeft voor het WK Hockey 2014, dat in Den Haag zijn tweede en laatste week in gaat, een speciale app ontwikkeld. Deze hockeytracker-applicatie geeft actuele informatie over tal van gegevens tijdens en na de wedstrijden. Daarnaast levert het Duitse softwareconcern aan het grastennistoernooi Topshelf Open in Rosmalen een aantal apps voor coaches, bezoekers en media om informatie over het toernooi en de spelers te ontsluiten.

De zogeheten hockeytracker-app geeft actuele informatie over tal van gegevens tijdens en na de wedstrijden op het WK Hockey. Denk hierbij aan real time weergave van de balsnelheid op het moment dat een speler op het doel schiet of van een penalty corner en welke speler als laatste een schot op het doel heeft geschoten.

De informatie over de wedstrijden wordt beschikbaar gesteld op basis van SAP mobile software in de cloud. Dankzij de inzage van allerlei data wil de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) meer betrokkenheid creëren van de fans bij de wedstrijden. Naast het ontwikkelen van de app voor de KNHB is SAP ook voor drie jaar sponsor geworden.

Tennis

Op de Topshelf Open, dat plaatsvindt van 15 tot en met 21 juni, zet SAP diverse tools in om de informatievoorziening te verbeteren. Zo maakt het tennistoernooi gebruik van Hawk-Eye, een computersysteem dat de baan van de tennisbal zeer nauwkeurig volgt. SAP Hana is in staat om deze enorme verzameling aan data op te slaan en te analyseren. Op basis hiervan worden zowel de sterke als de zwakke punten van een tennisspeler duidelijk. De coach kan hier de training vervolgens op aanpassen, zodat een speler zijn prestaties kan verbeteren. Coach Patrick Mouratoglou zet onder meer deze analysemogelijkheid van SAP in voor zijn pupil Serena Williams.

Voor media heeft SAP een app ontwikkeld waarin alle historische data over spelers en wedstrijden tot hun beschikking staan. Daarnaast heeft SAP voor Topshelf Open een speciale mobiele app ontwikkeld, waarmee fans nog meer betrokken raken bij het tennistoernooi. Fans krijgen met de app bij het toernooi of thuis via hun smartphone of tablet de beschikking over extra content. Denk hierbij aan de meest recente scores, nieuws, statistieken, uitgebreide profielen van de tennisspelers, foto’s, video’s, interactieve bezoekersgids, en allerlei informatie over de wedstrijden en het toernooi. In samenwerking met Hawk-Eye biedt de app ook een live Match Center aan, waarmee fans de wedstrijden zowel live als achteraf kunnen bekijken.

Sport

SAP wil meer naamsbekendheid behalen in de Nederlandse markt voor sport en amusement. In het buitenland heeft het bedrijf al diverse sportclubs geholpen met het actueel analyseren van de verzamelde data. Denk hierbij aan het Duitse voetbalelftal, het Formule 1-team van McLaren, het tennistoernooi Sony Open, de National Basketball Association (NBA) en de San Francisco 49ers (American football).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-10T11:41:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.