Mooiland kiest Cegeka-DSA als ERP-leverancier

Dit artikel delen:
Handen schudden

De fusiecorporatie Mooiland, met 28.000 verhuurbare eenheden, heeft een nieuw primair systeem aangeschaft: Dynamics Empire van Cegeka-DSA. De corporatie wil met dit enterprise resource planning (erp)-systeem, gebaseerd op Microsoft Dynamics Navision, zijn informatiehuishouding moderniseren. Dit moet er toe bijdragen dat de digitale dienstverlening aan de huurders verbetert en dat er door standaardisatie van processen efficiënter en goedkoper kan worden gewerkt. Dynamics Empire vervangt de twee huidige systemen: een van Nccw en Omega, het oude pakket van Cegeka.

In het selectietraject, waarbij vier pakketten werden onderzocht, ging het op het eind tussen Cegeka-DSA en SG Automatisering. Willem Jan van Lokven, directeur Financiën, Informatie en Bedrijfsvoering van Mooiland: 'We hebben bij de selectie gekeken naar de mate waarin invulling wordt gegeven aan de eisen die we aan onze it stellen om de transformatie waar we nu voor staan, te ondersteunen. Erg belangrijk voor ons is dat we met de it-oplossing een goede online dienstverlening aan de huurder kunnen realiseren. Op basis hiervan hebben we voor de oplossing van Cegeka-DSA gekozen.'

Naar verwachting zal het systeem op 1 januari 2016 door Mooiland in gebruik worden genomen. Naast het leveren van Dynamics Empire biedt Cegeka-DSA hulp bij het automatiseren van de nieuwe corporatieprocessen.  

Mooiland is een woningcorporatie met circa 28.000 woningen in ruim honderd gemeenten. De corporatie gaat zich concentreren op huurders in de profileringsgebieden Noordoost-Brabant, Gennep, Nijmegen en Apeldoorn en omgeving, en op verbetering van haar bestaande vastgoed.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-10T11:56:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.