HvA-studenten leren met SBR-software Unit4

Unit4 heeft een overeenkomst gesloten met de Hogeschool van Amsterdam (HvA) voor het gebruik van een aantal softwarepakketten in het kader van de opleiding Accountancy. Het bedrijf stelt de rapportagesoftware Unit4 Audition, de standard business reporting (sbr)-software Unit4 SBR Manager en Unit4 Digipoort ter beschikking. Studenten kunnen deze software leren gebruiken binnen de digitale leeromgeving Arvum Accountants. Dit is een virtuele kantoorervaring waar gewerkt kan worden met allerlei software ter voorbereiding op de accountancypraktijk, waar digitaal werken en sbr steeds vaker de boventoon voeren.

Unit4 heeft het contract gesloten met Instant Reporting, het expertisecentrum voor standard business reporting van de HvA. De hogeschool wil inspelen op de ontwikkeling dat het werk van de accountant steeds meer digitaal verloop. Zo gaat de uitwisseling van financiële gegevens naar uitvragende partijen meer en meer via sbr. De opleiding Accountancy heeft sinds dit jaar sbr verplicht gesteld in het curriculum voor haar studenten om hen zo vertrouwd te maken met de nieuwe manier van gegevensuitwisseling. De software van Unit4 is hierbij ondersteunend.

De digitale leer- en werkomgeving van Arvum Accountants is in staat om alle financiële gegevens voor de Belastingdienst, de Kamer van Koophandel, het CBS en de banken in sbr aan te leveren. Ook de communicatie met de klanten is volledig gedigitaliseerd met behulp van een portaal.

In september 2014 gaan de colleges van start en zullen studenten Accountancy gebruik maken van de software van Unit4. Het is de verwachting dat de softwareleverancier in een later stadium nog meer accountancysoftware ter beschikking stelt aan het virtuele kantoor Arvum Accountants.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goed iniatief! Te vaak is het te veel theorie. Daarom is deze praktische toevoeging helemaal niet verkeerd.

Niet goed , teveel verwevenheid met leveranciers onderwijs hoort onafhankelijk te zijn.

Ik vraag me hardop af of er serieus onderzocht is of open source varianten bestaan en hun functionaliteit.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-17T10:33:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.