Bedrijfstop Unit4 krijgt Duits tintje

Ex-managers SAP, Siemens en Software AG moeten groeistrategie vorm geven

Dit artikel delen:

Bedrijfssoftwareleverancier Unit4 breidt de bedrijfsleiding uit met vier voormalige managers van SAP, Siemens en Software AG. Die nieuwe leidinggevenden moeten de internationale groeiplannen van Unit4 vorm geven. Samen met ceo José Duarte komt het aantal ex-SAP-gedienden in de dagelijkse leiding van Unit4 uit op vijf man. Daarmee bestaat de directie voor een groot deel uit managers die eerder werkten voor grote Duitse ict-bedrijven.

Unit4 wil uitgroeien tot een wereldspeler in bedrijfssoftware voor dienstverlenende organisaties. Die software wordt in de toekomst vooral als clouddienst geleverd. Het bedrijf verwacht bovendien veel van FinancialForce.com, dat samen met Salesforce.com ontwikkeld is. Unit4 hoopt marktaandeel te vergroten door te groeien in bestaande verticale markten en nieuwe afzetmarkten. Om die plannen vorm te geven is de directie uitgebreid.

Stephan Sieber is benoemd tot executive vice-president strategy & operations. Hij is afkomstig van SAP waar hij verschillende leidinggevende functies vervulde. Onder meer die van managing director Zwitserland en chief operating officer van de Duitstalige landen.


Ivo Totev is per 1 juli 2014 aangesteld als chief marketing officer. Hij wordt verantwoordelijk voor het wereldwijde marketingbeleid van Unit4. Daar vallen de afdelingen Product Marketing, Demand Generation en Communicatie onder. Totev was voor zijn benoeming bij Unit4 onder meer werkzaam als chief marketing officer en directeur cloud-diensten bij Software AG.

SAP

Paul Vogel is aangesteld als executive vice-president Global Sales. Die afdeling is verantwoordelijk voor alle activiteiten omtrent verkoop en het ecosysteem van partners. Vogel was eerder werkzaam bij Siemens. Daar werkte hij als executive vice-president global sales & services van de divisie Software Product Lifecycle Management.

Gonçalo Leitão is benoemd tot executive vice-president van de afdeling Global Services en neemt plaats in het nieuwe management-team. Hij was eerder onder meer actief als operationeel directeur bij SAP. In die functie was hij verantwoordelijk voor de dienstverlening in de Emea-regio en Zuid-Amerika.

Ouwinga

De softwareleverancier heeft per 1 januari 2014 de leiding van de organisatie aangepast. Ceo Chris Ouwinga is vervangen door SAP-manager José Duarte en de raden van bestuur en commissarissen zijn naar international voorbeeld samengevoegd. Ex-ceo Ouwinga is voorzitter van die zogeheten ‘supervisory board’. Met deze stappen wil Unit4 zich meer als een internationale speler positioneren en nieuwe buitenlandse markten betreden. Ouwinga richt zich op strategie, coaching en externe relaties. Hij houdt zich vanaf 1 januari 2014 bezig met de international expansie van Unit4. Ouwinga is al sinds de oprichting in 1980 bij Unit4 in dienst.

Financieel directeur Edwin van Leeuwen en directeur personeelszaken Wendy Aandekerk zijn de enige Nederlandse directieleden die zich richten op de dagelijkse bedrijfsvoering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-19T15:16:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.