Oracle betaalt 4,6 miljard voor Micros Systems

Dit artikel delen:

Het Amerikaanse ict-concern Oracle neemt Micros Systems over, een leverancier van software en hardware aan bedrijven uit de horeca en het toerisme en de detailhandel. De waarde van de overname bedraagt 4,6 miljard dollar. Naar verwachting wordt de transactie in de tweede helft van dit jaar afgerond. Micros Systems behaalde in 2013 van 1,29 miljard dollar met 6300 werknemers. Het bedrijf kocht zelf in 2012 nog het Britse Torex, leverancier van kassasystemen en betaalterminals aan winkels en benzinestations.

Oracle gaat zijn zakelijke software, hardware en cloudtechnologie combineren met de industriespecifieke oplossingen van het in 1977 opgerichhte Micros Systems. Het ict-concern bindt in de horeca en het toerisme onder meer de strijd aan met Infor-dochter Softbrands.

In de detailhandel is Oracle via de overname nu ook leverancier van 'point of sale'- (pos) systemen, en krijgt het met concurrenten als Toshiba, HP, NCR en Wincor Nixdorf te maken. In Nederland werken de winkelketens C&A en Formido bijvoorbeeld met Micros-oplossingen en is Fujitsu een belangrijke partner.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-23T17:05:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.