Ricoh kiest Bravo Solution voor inkoopexpertise

Dit artikel delen:
Handen schudden

Ricoh Nederland heeft een samenwerkingsverband met het Italiaanse Bravo Solutions gesloten. Deze specialist in inkoopmanagement biedt het printerconcern aanvullende expertise op het gebied van het beheren van totale uitgaven, leveranciersrelaties en voorraden, die het bedrijf kan inzetten bij zijn klanten. Voor de verwerking van bestel- en factureringsprocessen werkt Ricoh al samen met partijen als Basware, Readsoft en Easy. Het bedrijf claimt nu als eerste leverancier in staat te zijn bij klanten ondersteuning te bieden voor het gehele proces van inkopen tot aan afrekenen.

Ricoh levert naast printers, kopiers, scanners en camera's ook industriële diensten op het gebied van document- en informatiemanagement. Daarvoor werkt het Japanse bedrijf vaak samen met gespecialiseerde softwarebedrijven. Recent sloot Ricoh Nederland een samenwerkingsverband met Bravo Solutions, leverancier van inkoopbeheeroplossingen. Het bedrijf uit Milaan levert Ricoh in Nederland business consultancy, process consultancy en softwareoplossingen op inkoopgebied.

Volgens productmarketeer Johan Kennis miste Ricoh nog een goede partner voor de voorkant van de bestel- en facturatieprocessen. 'Het ondersteunen van het bestellen en factureren dekken we al af met hulp van een aantal partners, zoals Basware. Met Bravo Solution erbij beschikken we nu ook over kennis en softwareproducten voor spendmanagement en inkoopsourcing.'

Kostenpost

Kennis stelt dat inkoopmedewerkers onder hoge druk staan om besparingen te realiseren. 'Daarnaast wordt verwacht dat ze strategische relaties met belangrijke leveranciers opbouwen en beheren en inkoopprocessen snel, zorgvuldig en transparant uitvoeren en vastleggen. Wij bieden nu met Bravo Solutions erbij een oplossing voor de zichtbaarheid in en controle over de hele transactiecyclus: van het kiezen van de juiste leveranciers tot het verwerken van een definitieve factuur, met volledig inzicht in de kasstromen en de financiële verplichtingen. Dit moet zorgen voor kortere verwerkingstijden, kostenbesparingen en een verbeterd kas- en kapitaalbeheer.'

Inkoopafdelingen kunnen met de software van Bravo Solutions inzichtelijk maken wat er wordt uitgegeven aan operationele en strategische producten en diensten. 'Daardoor zijn ze in staat om betere of scherpere afspraken met hun leveranciers te maken en hun ketenbeheer te verbeteren. Inkoop wordt zo van een kostenpost een strategische waarde binnen een bedrijf of instelling', aldus Kennis.

Met de sofware kunnen ook specifieke zaken als het beheren van sla's (service level agreements), contracten en aanbestedingen worden ondersteund, vervolgt hij. 'Stel dat er met een computerleverancier is afgesproken dat er op bepaalde modellen korting zit, dan kan de sofware in de gaten houden of die kortingspercentages twee jaar later wel zijn doorberekend. Middels de software wordt er dus intelligentie aan het inkoopproces toegevoegd.'

Bedrijven

Bravo Solution, opgericht in juni 2000, heeft kantoren in Australië, Brazilië, China, Frankrijk, Duitsland, Italië, Mexico, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Bij het Italiaanse bedrijf werken ruim vijfhonderd man. De omzet lag in 2013 op 66 miljoen euro.

Ricoh Group draaide in het afgelopen boekjaar een omzet van ongeveer 21,7 miljard dollar. In Nederland sloot het ict-concern zich eind mei als honderdste lid aan bij Open Peppol (Pan European Public Procurement Online Association). Dit internationale initiatief is in 2012 opgericht om digitaal inkopen en factureren binnen Europa beter mogelijk te maken. Het gaat om een technische infrastructuur waarmee facturen kunnen worden uitgewisseld. Leden uit achttien Europese landen, Rusland en de Verenigde Staten zijn hierbij aangesloten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-01T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.