Itris krijgt nieuwe eigenaren en directie

Dit artikel delen:

Corporatie-automatiseerder Itris uit Capelle aan den IJssel is via een management buy in (mbi) in andere handen gekomen. De drie nieuwe bestuurders zijn gelouterde ict-ondernemers: Rob van der Salm (ex-Caci), Ad van der Leeden (ex-Chronotech) en Pim Kamstra (ex-Decade en -Caci). Het trio heeft, samen met mede-investeerder Bob Jansen, per direct de aandelen overgenomen van de vijf oude aandeelhouders en neemt de leiding van het bedrijf over. Doel is Itris te laten doorgroeien tot de top drie van woningbouwautomatiseerders in Nederland.

Itris is de afgelopen jaren flink gegroeid met Viewpoint, zijn pakket voor enterprise resource planning (erp)-pakket voor de corporatiesector. Om deze groei in de toekomst te kunnen continueren en ook de interne organisatie scherp in te richten om deze groei aan te kunnen, zochten de oude aandeelhouders/oprichters van Itris naar ervaren ondernemers.

Er waren al contacten met Pim Kamstra, oud-oprichter van het door Unit 4 overgenomen financiële softwarebedrijf Decade. Itris nam naar aanleiding van deze overname de broncode van de software van Decade over die het specifiek voor de woningbouw gebruikte.

Uiteindelijk leidde de gesprekken met Kamstra tot een management buy in, waarbij ook Rob van der Salm en Ad van der Leeden instapten. Het drietal kent elkaar vanaf de tijd dat ze bij IBM-automatiseerder Eniac werkten. Mede-investeerder Bob Jansen, die op de achtergrond blijft, was mede-oprichter van Eniac. Zij hebben ruime ervaring met de ontwikkeling, verkoop en dienstverlening van standaard oplossingen voor nichemarkten.

Het nieuwe directieteam gaat de Viewpoint oplossing verder optimaliseren, doorontwikkelen en de klanttevredenheid (service) verbeteren. Hierdoor verwachten zij dat corporaties adequater kunnen inspelen op de snel veranderende omgeving en ontwikkelingen in het segment.

Rob van der Salm, de nieuwe algemeen directeur, zegt hierover: 'Viewpoint heeft zich bewezen als oplossing voor zowel grote- als middelgrote corporaties. Viewpoint GO! biedt kleinere corporaties de mogelijkheid om snel en volledig ontzorgd gebruik te maken van het meest innovatieve informatiesysteem voor corporaties. Wij gaan het bestaande portfolio doorontwikkelen op gebieden zoals mobile computing, zaakgericht werken, software as a service, business intelligence en rapportage. Op deze wijze bieden wij een totaaloplossing in de markt en voldoen wij aan de vraag van uiteenlopende type corporaties.'

Naast Van der Salm is Pim Kamstra commercieel directeur en Ad van der Leeden financieel directeur. De voormalige aandeelhouders van Itris blijven nauw betrokken en krijgen een andere rol binnen de organisatie, delen hun kennis, waardoor continuïteit geborgd is voor zowel bestaande als nieuwe klanten.

Itris ging in 2004 van start en is opgericht en uitgebouwd door een aantal ex-Cens en ex-Nccw-medewerkers. Vandaag de dag werken er zo'n tachtig man in vestigingen in Capelle aan den IJssel en Lelystad. De omzet ligt op ruim tien miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-05T01:05:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.