Meerdere partijen willen Exact overnemen

Dit artikel delen:

Softwareleverancier Exact meldt dat het door meerdere partijen is benaderd voor een overname. Dat schrijft de softwareleverancier in een kort handelsbericht. Het softwarebedrijf zegt niet om welke partijen het gaat. Volgens persbureau Reuters gaat het onder meer om de investeerders Apax en KKR en wordt Exact gewaardeerd op zo'n 1,4 miljard dollar. Het gonst al langer dat het softwarebedrijf uit Delft in de belangstelling staat van investeerders

Begin 2014 ontkende directeur Erik van der Meijden nog tegenover Computable dat het bedrijf  in de belangstelling stond. 'Wij zijn niet in gesprek met partijen en zijn daar ook niet mee bezig. We investeren vanuit eigen kracht.' Exact richt zich bijvoorbeeld op de internationale expansie van boekhoudsoftware die via cloud computing wordt geleverd.

Nederlandse softwarebedrijven zijn in trek bij buitenlandse bedrijven en investeerders. Eerder werd Unit 4 ingelijfd door Advent International. Nichespeler TSS werd overgenomen door de Canadese softwareleverancier Constellation Software en Cordys is opgeslokt door Open Text.

Cloudoplossingen

Exact zag zijn totale omzet in het boekjaar 2013 dalen van 217,1 miljoen naar 213,3 miljoen euro. Dat had vooral te maken met het wegvallen van de opbrengsten van het verkochte Maleisische onderdeel Orisoft.

Uitgesplitst naar activiteiten zag de softwareleverancier de omzet uit cloudoplossingen fors stijgen (ruim 42 procent). Bovendien nam de winstgevendheid van Exact flink toe: met 70 procent van 18,7 miljoen naar 31,8 miljoen euro.

Longview

Exact meldde begin van de maand dat het zijn Canadese onderdeel Longview aan investeerder Merlin Equity Partners gaat verkopen. Exact kocht Longview, dat gevestigd is in Canada, in 2007 voor 50,4 miljoen dollar. De verkoop volgt op een strategische herziening van de activiteiten binnen de divisie Specialized Solutions. Longview bedient met name grootzakelijke klanten, terwijl Exact zich vooral richt op het mkb.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-11T14:37:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.