Pantheon koopt ERP-pakket Odisy van PST

Dit artikel delen:

Pantheon Automatisering uit Heerenveen neemt Odisy over van PST Business Services uit Tiel. Odisy is een softwarepakket voor enterprise resource planning (erp) dat zo'n dertien jaar lang door it-dienstverlener PST is onderhouden. Het is oorspronkelijk in 1989 gebouwd door het toenmalige ASQ Software. Odisy is een erp-pakket dat draait op IBM System i (AS/400) en bedoeld voor de handel en technische groothandel. De software en ondersteuning worden nu geleverd door Pantheon Automatisering. Ook neemt Pantheon de ondersteuning van het financieel zusterpakket Extasy over.

Volgens Udo Bonjernoor, medegrondlegger van de Odisy-software en in dienst getreden bij Pantheon, werken er nog zo'n duizend eindgebruikers met de software. 'Het aantal klanten is wel wat gekrompen in de afgelopen jaren - we zaten ooit op zo'n honderd klanten - maar het blijft een trouwe groep gebruikers die met dit ervaren pakket verder willen. Door de overname wordt de continuïteit gegarandeerd. Pantheon zal Odisy blijven ondersteunen, zolang klanten dat willen.'

Daarnaast is er nog een groep gebruikers van Odisy die de afgelopen jaren wat uit het zicht is geraakt door de diverse eigenaarswisselingen. 'Dat zijn klanten die zelf hun pakket verder hebben ontwikkeld. Die groep willen we bij Pantheon weer in het vizier krijgen en opnieuw ondersteuning aanbieden.'

ASQ

ASQ Software werd in 1989 in het Belgische Houthalen opgericht door onder andere Jos Ballet, Paul Knippenberg en Lode Ilsen. Zij ontwikkelden in eigen beheer een financieel (Extasy = Extended Accounting Systeem'), crm- (SMART = Sales en MARkerting Tool) en een erp- (ODISY = Open DISribution SYstem) applicatie. Deze dienden als basis voor maatwerkontwikkeling voor de Belgische markt. Kort daarna werd door Ferry Jantzen , ASQ Nederland opgericht. Omdat er voor de Nederlandse markt meer behoefte was aan een standaard applicatie werd Odisy doorontwikkeld tot een standaard pakket.

In 1998 werd de ASQ Group verkocht aan het Belgische en beursgenoteerde Real Software (later Real Dohmen). Daar raakte het pakket wat in de verdrukking. Door het Nederlandse management werd vrij kort daarna een management buy-out gedaan. Ferry Jantzen is verder gegaan met de Progress-tak voor logistieke oplossingen onder de naam Wics Solutions (Werkendam); de erp-applicatie Odisy werd samen met de ondersteuning op het pakket Extasy ondergebracht bij PST Business Services.

Pantheon en Dexton

Nu PST zich vooral richt op ict-diensten voor de logistieke sector zocht het Tielse bedrijf een koper voor het IBM-softwarepakket. Dat is Pantheon Automatisering geworden. Dit bedrijf uit Heerenveen biedt al ruim dertig jaar ict-maatwerkoplossingen en op IBM-leest geschoeide erp-bedrijfssoftware voor groothandels, productiebedrijven en dienstverleners. Het bedrijf heeft met Oculus een modern erp-pakket voor de groothandel in huis.

Pantheon kocht medio april ook al een gedeelte van de bedrijfsactiviteiten van Dexton Software Sarl uit Luxemburg. Het gaat hierbij om Marketmaker, een pakket voor klantrelatiebeheer (crm, customer relationship management). Marketmaker werkt op de IBM Power i-systemen, machines die aansluiten bij het aanbod van producten en diensten van Pantheon Automatisering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-14T11:24:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.