Exact verkoopt Duitse payroll-tak aan Sage

Dit artikel delen:
Exact

Bedrijfssoftwareleverancier Exact verkoopt payrollbedrijf Lohn aan branchegenoot Sage Software. Die branchegenoot telt 16,25 miljoen euro neer voor Lohn. De overname wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2014 afgerond, maar moet nog worden goedgekeurd door de Duitse mededingingsautoriteiten. Exact, dat in de belangstelling staat van meerdere partijen, stoot opnieuw buitenlandse activiteiten af. Eerder werd de Canadese erp-tak Longview afgestoten.

Exact-ceo Erik van der Meijden, stelt dat Exact zich door het afstoten van Lohn en de verkoop van Longview die begin juli 2014 plaatsvond, volop kan richten op de afzet van Exact Online. De erp-leverancier introduceerde die boekhoudsoftware begin 2014 op de Duitse markt. Volgens Van der Meijden biedt dat online boekhoudpakket voor mkb goede groeimogelijkheden op de Duitse markt.

Lohn werd in 1999 ingelijfd door Exact en is actief op de Duitse markt. Het bedrijf levert software en zakelijke oplossingen voor payrollsystemen.

Begin 2014 verkocht Exact zijn Canadese erp-tak Longview aan investeerder Merlin Equity Partners. Exact kocht Longview, dat gevestigd is in Canada, in 2007 voor 50,4 miljoen dollar. Die verkoop volgde na een strategische herziening van de activiteiten binnen de divisie Specialized Solutions. Longview bedient met name grootzakelijke klanten, terwijl Exact zich vooral richt op het mkb.

Belangstelling

Exact meldde 11 juli 2014 dat het door meerdere partijen is benaderd voor een overname. Het softwarebedrijf wilde toen niet toelichten om welke partijen het gaat. Persbureau Reuters noemde de investeerders Apax en KKR. Volgens betrokkenen van die investeerders wordt Exact gewaardeerd op zo'n 1,4 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-21T09:57:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.