IBM start adviestak voor HR-clouddiensten

IBM

Ict-reus IBM richt een nieuwe hr-adviestak op. De divisie ‘Talent & Change Consulting practice’ moet organisaties helpen om toptalent aan te trekken, de betrokkenheid van werknemers te vergroten en het transformatieproces bij interne veranderingen aan te sturen. De divisie wordt bemand door 1600 change consultants en meer dan honderd gedragswetenschappers. Met de bekendmaking van de nieuwe divisie worden ook drie nieuwe hr-clouddiensten geïntroduceerd.

De adviseurs van de nieuwe divisie moeten klanten helpen om goed presterende werknemers te herkennen, opdrachten te koppelen aan het meest geschikte personeel en het verloop van toptalent terug te dringen. Bij die stappen speelt de inzet van analytics en big data een grote rol. Ook wordt social media-technologie geïntegreerd in bedrijfsapplicaties en hr-processen.

Samen met de nieuwe hr-adviestak introduceert Big Blue drie nieuwe hr-clouddiensten. Dat is ten eerste IBM Kenexa Predictive Hiring. Met behulp van Workforce Analytics en gedragsevaluaties krijgen leidinggevenden real time inzicht in de eigenschappen die belangrijk zijn voor de teamsamenstelling of het creëren van nieuwe posities. IBM: 'De dynamische profielen die hieruit voortvloeien helpen bij het aantrekken van de juiste kandidaten en hun vaardigheden optimaal in te zetten.'

Een tweede hr-oplossing die als clouddienst wordt gelanceerd is IBM Kenexa Workforce Readiness. Volgens de leverancier stelt die hr-oplossing organisaties in staat te analyseren hoe goed hun personeel berekend is om bestaande en toekomstige opdrachten in te vullen. 'Het combineert analytics, competentietesten, projectmanagement tools en adviesdiensten om met precisie nieuwe teams en rollen te ontwerpen', aldus de leverancier.

Risico's vertrekkend personeel

De derde hr-clouddienst is IBM Kenexa Predictive Retention. Die hr-oplossing moet helpen om het verloop van toptalent terug te dringen door grote hoeveelheden data, van exit interviews tot real time personeelsanalyses, te analyseren om zo de belangrijkste risicofactoren te herkennen en vertrekkend personeel tijdig te herkennen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-08-05T09:57:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.