Mprise koopt kwekerij-expert Indigo Solutions

Dit artikel delen:

Mprise, de Veenendaalse softwareleverancier voor de tuinbouw, heeft Indigo Solutions uit Barendrecht overgenomen. Dit bedrijf, waar tien man werken, levert een Microsoft Dynamics NAV gebaseerde software-oplossing voor kwekerijen. Beide partijen kondigden een paar weken geleden nog een intensieve samenwerking aan, maar hebben uiteindelijk een overnamecontract gesloten. Mprise nam eerder dit jaar al de sierteelt-softwareactiviteiten van Microsoft-dienstverlener Prodware Nederland over.

Volgens Mprise-directeur Joop de Jong is zijn bedrijf door de overnames nu ineens dè aanbieder van Dynamics NAV-oplossingen voor de tuinbouw. 'Sinds een paar jaar biedt Mprise zo'n oplossing voor de bloembollenhandel en daar zijn nu kwekers - via Indigo - en siertelers - via Prodware - bijgekomen. De bedoeling is om de drie oplossingen in de toekomst naar één NAV-platform te brengen dat de gehele keten in de tuinbouw van productie & planning, verkoop, financieel én handel kan ondersteunen.'

De Jong meldt verder dat Indigo Solutions in Barendrecht blijft en onder die naam ook in de markt zal blijven opereren. 'Onder kwekerijen heeft Indigo Solutions een grote naamsbekendheid.' Indigo zal zich wel voornamelijk gaan richten op de verdere productontwikkeling van de glastuinbouwsoftware Agriware, die zowel op locatie als online wordt aangeboden. In de nieuwe opzet neemt Mprise de bijbehorende dienstverlening voor zijn rekening.

Naast Agriware levert Indigo Solutions nog een logistieke softwarepakket voor de tuinbouw: ISAL. Deze software is ontwikkeld voor de afhandeling van logistieke processen en activiteiten en wordt onder andere toegepast op mechanische systemen van Flier Systems en Van Zaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-08-14T17:09:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.