Managed hosting door True

SAP steekt 500 miljoen in Afrikaans ICT-talent

 

Bedrijfssoftwareleverancier SAP start een talentprogramma voor ict'ers in Afrika. Het bedrijf gaat in zeven jaar tijd ongeveer vijfhonderd miljoen dollar investeren in de ontwikkeling van consultants. In 2020 moet dat zo'n tienduizend ict-consultants hebben opgeleverd. Om dat voor elkaar te krijgen wordt nauw samengewerkt met overheden en universiteiten. Het programma wordt geïnitieerd vanuit vijf landenregio's verspreid over het continent. Dat zijn Zuid-Afrika, Nigeria, Kenya, Angola en Marokko.

Doelstelling is om de ict-activiteiten die nu worden geleverd aan dertienhonderd bedrijven en overheden met dubbele cijfers te laten groeien. Daarmee moet Afrika tot de wereldwijde top-vijf groeiregio's voor ict gaan behoren.

Het plan is officieel gepresenteerd door SAP-Arika-ceo Pfungwa Serima en lid van de executive board Robert Enslin. SAP Afrika is nu actief in 51 Afrikaanse landen. De belangrijkste pijlers van het project zijn groei in de sectoren grondstoffen en energie en nutsvoorzieningen, publieke sector, financiële diensten en telecommunicatie. Dat omvat de kernregio's Zuid-Afrika, Nigeria, Kenia, Angola en Marokko.

Daarnaast wil SAP ondernemerschap promoten in het midden- en kleinbedrijf. Die sector bepaalt voor ongeveer 40 procent het bruto binnenlands product. De softwareleverancier zet zich in voor de opzet van bedrijfsnetwerken en opleidingsprogramma's.

SAP verwacht zich volop te kunnen richten op mobiele technologie, cloud computing en in memory platform SAP HANA, doordat er nog niet of nauwelijks sprake is van legacy .

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5152748). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×