SAP steekt 500 miljoen in Afrikaans ICT-talent

Dit artikel delen:

Bedrijfssoftwareleverancier SAP start een talentprogramma voor ict'ers in Afrika. Het bedrijf gaat in zeven jaar tijd ongeveer vijfhonderd miljoen dollar investeren in de ontwikkeling van consultants. In 2020 moet dat zo'n tienduizend ict-consultants hebben opgeleverd. Om dat voor elkaar te krijgen wordt nauw samengewerkt met overheden en universiteiten. Het programma wordt geïnitieerd vanuit vijf landenregio's verspreid over het continent. Dat zijn Zuid-Afrika, Nigeria, Kenya, Angola en Marokko.

Doelstelling is om de ict-activiteiten die nu worden geleverd aan dertienhonderd bedrijven en overheden met dubbele cijfers te laten groeien. Daarmee moet Afrika tot de wereldwijde top-vijf groeiregio's voor ict gaan behoren.

Het plan is officieel gepresenteerd door SAP-Arika-ceo Pfungwa Serima en lid van de executive board Robert Enslin. SAP Afrika is nu actief in 51 Afrikaanse landen. De belangrijkste pijlers van het project zijn groei in de sectoren grondstoffen en energie en nutsvoorzieningen, publieke sector, financiële diensten en telecommunicatie. Dat omvat de kernregio's Zuid-Afrika, Nigeria, Kenia, Angola en Marokko.

Daarnaast wil SAP ondernemerschap promoten in het midden- en kleinbedrijf. Die sector bepaalt voor ongeveer 40 procent het bruto binnenlands product. De softwareleverancier zet zich in voor de opzet van bedrijfsnetwerken en opleidingsprogramma's.

SAP verwacht zich volop te kunnen richten op mobiele technologie, cloud computing en in memory platform SAP HANA, doordat er nog niet of nauwelijks sprake is van legacy .

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-08-19T16:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.