Boekhoudplatform Yuki draait op Amazon-cloud

Dit artikel delen:

Yuki, het boekhoudplatform voor accountants, is volledig overgegaan naar de publieke Web Services Cloud van Amazon. Momenteel verwerkt het Yuki platform al rond driehonderdduizend documenten per maand. Het Rotterdamse bedrijf verwacht binnen een jaar al op zeshonderdduizend documenten per maand te zitten. Vanwege deze forse werkstroomgroei wil Yuki een software-as-a-service (SaaS)-platform waarbij er indien nodig binnen vijf minuten servercapaciteit bijgeschaald kan worden. Na onderzoek viel de keuze op Amazon.

Volgens Yuki blijkt uit de eerste interne statistieken dat, door het gebruik van het Amazon-cloudplatform, de wachttijd voor de documentverwerking met een factor tien is teruggebracht. Bovendien verwacht de online boekhouddienst te kunnen profiteren van nieuwe hardware en software die Amazon zelf aanschaft. Ook is het voor partners van Yuki mogelijk om eigen servers in te zetten.

Het bedrijf wijst er op dat met het oog op de ict-beveiliging en privacy alle gegevens bij Amazon in Ierland staan, in de buurt van Dublin, binnen de EU en haar wetgeving.

Yuki

Yuki is opgericht in 2008 ontstaan als online boekhoudservice, speciaal voor het midden- en kleinbedrijf in de Benelux. De onderneming is opgezet door twee Exact-oprichters, Arco van Nieuwland en Lucas Brentjens, en Sebastiaan Toet (ex-software-ontwikkelaar bij Exact). Sinds 2012 is het platform vrijgegeven voor accountants en boekhoudkantoren die daarmee hun eigen klanten kunnen bedienen. Klanten scannen hun documenten en mailen ze naar hun accountant of boekhouder, die ze met de Yuki-software vervolgens herkent, controleert en verwerkt. Op die manier ontstaat een online boekhouding en een digitaal archief dat altijd en overal raadpleegbaar is, aldus Yuki.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Valt daarmee de klantdata niet onder het Patriot Act omdat Amazon een Amerikaans bedrijf is? Hetzelfde verhaal speelt nu met Microsoft die weigert Europese data af te geven.

Mario, praktisch alle cloud computing providers vallen onder de patriot act. Daarnaast valt nagenoeg 100% van alle smartphones onder de patriot act als je dat zo wil stellen aangezien die security gekoppeld is aan amerikaanse eco systemen. Wat is je punt?

Als je in NL ergens parkeert wordt je data naar de belastingdienst gestuurd. Same thing.

Als je niet wilt dat overheden mee kijken heb je niets op het internet te zoeken. Ook niet op de openbare weg overigens. Gooi die bankpassen ook maar weg en ga niet naar de dokter. Gebruik geen bonuskaart en al helemaal niet je telefoon.

@Henri, KPN snapt het tenminste: http://www.kpn.com/itsolutions/themas/cloud/cloudnl.htm

Die zaak van Microsoft zou nog in hoger beroep dienen volgens mij. Als ze die ook verliezen, dan schept dat weer kansen voor lokale "cloud" bedrijven in NL / EU.

Ja CloudNL is echt de hit als het gaat om cloud computing.... ;-)

Sorry om het zo te stellen, maar noem mij een dienst met de eigenschappen van cloud computing zoals bijvoorbeeld AWS of MS Azure deze aanbied die niet uit de VS komt of (in)direct kan vallen onder de patriot act.

Right. Geen dus. Nul. Nada. Njente. Er zijn een paar providers die experimenteren met OpenStack, iets wat er een beetje in de buurt komt.

Maar wat servers hosten en wat IaaS basiselementen, verder komt het niet.

EU loopt zo ver achter en ik zie niet in hoe daar verandering in komt. En de graailust van de VS is zeker fout en moet bestreden worden, maar als je echt voordelen wilt plukken van cloud computing is de trieste waarheid dat je met de VS te maken hebt.

Oja, heb je ergens een verklaring waarin KPN stelt dat ze Patriot Act vrij zijn? Dat het veilig is voor hackers wil ik geloven. Vrij van mogelijke inzage door VS overheid? Ben bang dat je bedrogen uitkomt...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-09-01T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.