Advicent neemt Nederlandse Figlo over

Dit artikel delen:
Overname

Het Amerikaanse bedrijf Advicent heeft op 23 september 2014 het Nederlandse Figlo voor een onbekend bedrag overgenomen. Beide bedrijven leveren in eigen land software voor financieel advies en planning voor banken, verzekeraars en financieel adviseurs. Advicent zocht wereldwijd naar een online programma waarmee het bedrijf zich kan onderscheiden en kan groeien op de Noord-Amerikaanse markt. Het Nederlandse bedrijf Figlo viel op tijdens deze zoektocht.

Figlo heeft een online programma ontwikkeld voor alle vormen van financieel inzicht, overzicht en advies. Naast de adviseur hebben ook consumenten via dit programma toegang tot hun huidige en toekomstige financiële informatie. Bovendien kunnen zij online communiceren met hun financieel adviseur of bank. Dit levert een makkelijker en meer gestroomlijnd adviesproces op van hogere kwaliteit.

Volgens oprichter en directeur van Figlo, Jenze Bosma, is de overname een logische stap voor beide bedrijven. ‘Nederland loopt voorop in het begrijpelijk maken van complexe financiële informatie en online communicatie tussen adviseur en klant. Binnenkort zal deze trend internationaal doorbreken. Als onderdeel van de Advicent Groep kunnen wij hier beter op inspelen en ons product nu ook wereldwijd aanbieden.’

Met de overname van Figlo kan Advicent zijn eigen productlijn van financiële planningssoftware uitbreiden met extra toepassingen. Figlo verwacht naast een groei in de Amerikaanse markt, de komende jaren een gestage groei op de Europese markt te kunnen realiseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Gefeliciteerd Jenze!
Zojuist met mijn club toegetreden tot het corps van zeer tevreden gebruikers!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-09-24T11:01:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.