Keylane-dochter Actuera koopt Artena

Dit artikel delen:
Handen schudden

Actuera, maker van software voor pensioenfondsen, verzekeraars en uitvoerders neemt branchegenoot Artena over. Dat bedrijf levert standaardsoftware voor pensioencommunicatie en -administratie die als webdienst wordt geleverd. Koper Actuera is een dochteronderneming van Keylane.

Artena-oprichter Paul Bruggeman zet zijn loopbaan buiten Keylane voort. Hij richt zich op zijn nieuwe softwarebedrijf Cerrix voor risk management software. De directie van Actuera voert de dagelijkse leiding van Artena. Actuera wordt geleid door voormalig Ordina-ceo Ronald Kasteel.

Actuera levert de Maia-productsuite voor pensioenfondsen, verzekeraars en uitvoerders. Doordat de leverancier een belang van 100 procent neemt in Artena wordt Fincircle, standaardsoftware voor pensioencommunicatie  en -administratie, aan het productaanbod toegevoegd.

Volgens de koper heeft Artena relevante ervaring en een sterke positie opgebouwd bij opdrachtgevers in de Benelux. Het gaat om de pensioenfondsen van ANWB, DSM, TNO en verzekeraars en uitvoerders als Delta Lloyd, Loyalis, en Mercer.

Europees groeiplan

In mei 2014 bundelden de softwarebedrijven Actuera en Quinity hun krachten onder de naam Keylane. Samen moeten de bedrijven hun Europese groeiambitie waarmaken. Keylane wil een speler van formaat worden op de Europese markt voor standaardsoftware voor verzekeraars en pensioenfondsen. De bedrijven blijven op de Nederlandse markt onder hun eigen naam actief.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-10-08T10:10:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.