Apax-onderdeel Eiger doet bod op Exact

Dit artikel delen:

Eiger Acquisitions, een onderdeel van de Britse investeringsmaatschappij Apax Partners, heeft een bod uitgebracht op het Delftse softwarebedrijf Exact. Eiger biedt 32 euro per aandeel in contanten; daarmee wordt Exact gewaardeerd op 730 miljoen euro. Afgelopen zomer werd al gemeld dat er interesse was in het bedrijf van een aantal investeringsmaatschappijen. De overname wordt naar verwachting in februari 2015 afgerond. Daarna verdwijnt Exact van de Amsterdamse effectenbeurs.

Volgens Exact wordt het bod unaniem gesteund door de raad van bestuur en de raad van commissarissen, en van een groep aandeelhouders die samen circa 60 procent van de uitstaande aandelen van het bedrijf bezitten. De komende tijd zal Eiger Acquisitions de rest van de aandelen trachten te verwerven. Wanneer de investeerder 95 procent van de aandelen Exact in handen heeft, wordt een procedure in gang gezet om de beursnotering van Exact in Amsterdam te beëindigen. Het hoofdkantoor van Exact (2013: omzet 213 miljoen; winst 32 miljoen euro) blijft na de overname in Delft; de directie verandert niet en vooralsnog zijn er geen gevolgen voor het personeel (totaal zo'n 1700 man).

Met de nieuwe kapitaalverstrekker krijgt Exact straks extra financieringsmogelijkheden om de overstap naar cloudsoftware te ondersteunen. De afgelopen jaren heeft het bedrijf al fors geïnvesteerd in zijn multi-tenant cloudoplossingen voor ondernemingen tot honderd medewerkers. De ambitie van Exact is om wereldwijd te kunnen opereren als een cloudsoftwarebedrijf. Met het extra kapitaal van Apax wil het bedrijf de internationale uitrol van het cloudmodel versnellen en het online portfolio uitbreiden. 

In trek

Afgelopen zomer maakte Exact al bekend dat er interesse uit diverse hoeken bestond om het bedrijf over te nemen. Het bod van Apax is nu beoordeeld als beste bieding.

Nederlandse softwarebedrijven zijn de afgelopen tijd in trek bij buitenlandse bedrijven en investeerders. Eerder werd Unit 4 ingelijfd door Advent International. Nichespeler TSS werd overgenomen door de Canadese softwareleverancier Constellation Software en Cordys is opgeslokt door Open Text. Afgelopen zomer werd planningsspecialist Quintiq gekocht door Dassault Systèmes.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-10-13T10:39:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.