VNSG verhuist en versobert jaarcongres

De Vereniging van Nederlandstalige SAP Gebruikers (VNSG) zet het mes in de opzet van het jaarlijkse congres. Geen feest meer in Maastricht en geen beursvloer, maar een nadruk op een programma, waarvan thema-onderdelen op één dag te volgen zijn. Het VNSG-congres nieuwe stijl vindt niet meer in de MECC plaats, maar verhuist naar het 1931 Congrescentrum in Den Bosch. De editie 2015 wordt gehouden op 13, 14 en 15 oktober 2015.

Volgens de VNSG gaf een groeiend aantal leden te kennen zijn 'peers' (vakgenoten) niet meer te kunnen vinden op het evenement. Door nu een driedaags congres te houden, waarbij steeds op elke dag maximaal drie onderwerpen centraal staan, hoopt de vereniging dat deelnemers met gemeenschappelijke interessegebieden elkaar gemakkelijker vinden en dan sneller ideeën kunnen uitwisselen. Daarnaast wil de VNSG met een meer toegesneden opzet leden aanspreken die niet meer of nooit naar het jaarcongres komen.

Geen feest

'Onze leden geven de voorkeur aan een minder omvangrijk evenement met een beperkt aantal onderwerpen. Door een bundeling op één dag van alle presentaties over een bepaald onderwerp, ontstaat er een afzonderlijk congres. Veel leden behoeven daardoor niet langer dan een dag weg te zijn van hun werk, omdat zij in principe voor één onderwerp komen, bijvoorbeeld de Business Suite, of mobility, dan wel business intelligence', aldus Rob van der Marck, directeur van de VNSG.

De editie 2015 staat volgend jaar gepland op 13, 14 en 15 oktober. Opmerkelijk is dat in de nieuwe opzet de feestavond en de beursvloer zijn weggelaten. Ook vindt het congres niet meer plaats in de MECC in Maastricht, maar verhuist het naar het 1931 Congrescentrum in Den Bosch. In de Noord-Brabantse provinciehoofdstad  zetelt niet alleen SAP Nederland, het is ook de thuisbasis van de VNSG sinds de oprichting in 1988.

Financieel gezond

Op de vraag aan Van der Marck of de versobering van het programma een bezuinigingsmaatregel is, antwoordt hij: 'We moeten elk jaar niet alleen zorgen voor een goed congres, maar ook voor een financieel gezond congres. Met een minder aantal bezoekers dan verwacht in 2014 en een dalende interesse van sponsoren in de beursvloer, is de opzet die we nu hebben gekozen de beste optie voor bezoekers en de VNSG.'

Volgens de directeur gaven zowel sponsoren als bezoekers aan dat ze niet tevreden waren over de beursvloer. 'Sponsoren willen liever hun kennis en kunde laten zien via de inhoud in het programma. Daar zitten in het huidige programma demo’s bij, maar ook presentaties, workshops en masterclasses. En we gaan ervoor zorgen dat sponsoren en bezoekers elkaar kunnen spreken via georganiseerde vormen van netwerken.'

Traditiegetrouw vierde de VNSG op het jaarcongres altijd feest. Dat wordt in Den Bosch geschrapt. 'Het sociale aspect blijft gedeeltelijk overeind met netwerkborrels ter afsluiting van een dag', zegt Van der Marck. 'Daarnaast hoor ik nu al dat er initiatieven vanuit de gemeenschap zijn om ’s avonds iets te organiseren. Dat hoeft niet altijd iets groots te zijn, maar is meer organisch en past goed bij de VNSG als vereniging waar de ledenactiviteit belangrijk is.'

Update

De directeur benadrukt dat het congres ook na zeventien jaar nog steeds een rol blijft spelen als 'de grote jaarlijkse update met een totaaloverzicht op SAP-gebied.' Hij wijst er op dat er in drie dagen negen grote onderwerpen staan geprogrammeerd, zoals big data en gebruikservaring (user experience), en diverse functionele gebieden zoals personeelsbeheer, financiën, inkoop & logistiek en klantbetrokkenheid.

'Het VNSG Congres oude stijl was ook volgens verschillende onderwerpen ingericht. Alleen bij het VNSG Congres nieuwe stijl zorgen we ervoor dat een onderwerp in één dag is afgerond. Daarmee is de bezoeker minder tijd kwijt en dat is iets waarom werd gevraagd door onze leden.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-11-24T11:05:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.