Directeur Bakker vertrekt met stille trom bij Ciber

Resultaten bij Nederlandse vestiging staan onder druk

Dit artikel delen:

Robbert Bakker, de in maart aangestelde nieuwe directeur Ciber Nederland, blijkt begin november alweer te zijn vertrokken. Zijn opvolger is oudgediende Mario Smit, die al in de Nederlandse directieraad van de Amerikaanse automatiseerder zat. Bakker liet in een intern memo weten met onmiddellijke ingang op te stappen vanwege de internationalisering en veranderplannen voor de Nederlandse vestigingen. Ciber wil geen verdere toelichting geven op wat dit precies inhoudt. In Nederland staan de resultaten onder druk.

Het Eindhovens Dagblad kreeg de beschikking over het interne memo en berichtte hierover. Ex-directeur Bakker stelt in een schriftelijke reactie aan Computable niet in te kunnen gaan op zijn vertrek. Een woordvoerder van de Nederlandse vestiging in Eindhoven zegt dat de automatiseerder er voor heeft gekozen om aan het snelle vertrek van Bakker geen ruchtbaarheid te geven. Uit de derde kwartaalcijfers van het bedrijf blijkt dat de resultaten in onder andere Nederland tegenvallen.

Bakker was aangetrokken om de marktpositie van de Nederlandse organisatie van het ict-adviesbedrijf te verstevigen. Hij ging in het voorjaar nog uit van een aantrekkende markt. Zijn opvolger Mario Smit krijgt nu de taak om Ciber Nederland weer te laten groeien. Smit is een oudgediende van het bedrijf die sinds 2012 verantwoordelijk was voor de business-unit Technology Solutions bij Ciber Nederland en sinds 2013 de scepter zwaaide over de internationale business consultancy-tak.

Bezuinigen

Het Eindhovens Dagblad meldde in een eerder bericht dat er vanuit het hoofdkantoor in de Verenigde Staten wereldwijde bezuinigingen van 4 procent zijn aangekondigd. Of dit gevolgen heeft voor de Nederlandse vestigingen is vooralsnog onbekend. Wereldwijd gezien daalde de omzet in het derde kwartaal met 2 procent tot 211,3 miljoen dollar en leed het bedrijf een verlies van 20,8 miljoen dollar (inclusief reorganisatielasten en afschrijvingen).

Ciber wist begin dit jaar nog een contract bij uitgeverij Malmberg in de wacht te slepen, voor het regelen van een flexibele private cloudinfrastructuur, inclusief het applicatiebeheer voor de digitale leeromgevingen. Ook kreeg het de opdracht voor het ontwerp en de implementatie van een SAP-systeem voor Flamco, een Nederlandse leverancier en producent van kwaliteitssystemen voor verwarming, ventilatie, drinkwater, airconditioning en koeling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-12-15T11:39:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.