Avedon investeert in softwareleverancier CCS

Dit artikel delen:

Investeringsmaatschappij Avedon Capital Partners heeft een minderheidsbelang verworven in softwarebedrijf CCS. Avedon zal expertise en groeikapitaal ter beschikking stellen aan deze leverancier van verzekeringssoftware om de huidige expansie van het bedrijf verder te versnellen. Het bedrijf uit Woerden verwacht mede dankzij zijn nieuwe aandeelhouder de komende jaren zijn marktpositie fors te kunnen vergroten, met name in het buitenland.

CCS verwacht zijn marktpositie in het buitenland te kunnen vergroten de komende jaren, al benadrukt directeur Pieter-Paul van Beek dat de Nederlandse markt de thuisbasis van het Woerdense softwarebedrijf blijft: 'We gaan investeren in onze frontoffice, een nog hogere kwaliteit van onze oplossingen en het versterken van de CCS-organisatie in Nederland. De ervaringen die we opdoen in het buitenland worden verwerkt in onze oplossingen zodat onze Nederlandse klanten optimaal kunnen profiteren van deze ontwikkelingen.'

Voorop lopen

'CCS is een succesvolle speler in een interessante markt', zegt Alfred Tulp, managing partner van Avedon. 'De Nederlandse verzekeringsmarkt loopt voorop wat betreft ontwikkelingen en CCS biedt oplossingen die ook internationaal zeer aantrekkelijk zijn.'

De verzekeringssoftware van CCS is onder meer geïmplementeerd bij verzekeraars als Generali, De Goudse, SNS Reaal en Allianz. Afgelopen oktober werd het Nederlandse volmachtbedrijf Sompo Japan Nipponkoa Nederland als nieuwe klant binnengehaald. Dit bedrijf, onderdeel van de Japanse schadeverzekeraar Sompo Japan Nipponkoa, koos ervoor de schaderegistratie en rapportage te laten verlopen via Roundcube, het nieuwe front- & backofficesysteem van CCS.

Avedon

Avedon is de in 2011 afgesplitste investeringstak van NIBC Bank. De kapitaalbeheerder werd toen op eigen benen gezet om ook andere geldbronnen dan van de bank te kunnen aanboren. De kapitaalverschaffer heeft vestigingen in Den Haag en Düsseldorf. Een van zijn participaties is Cyclomedia uit Zaltbommel, een maker van digitale panoramafoto's en speciale mapping-software. Avedon is meerderheidsaandeelhouder; afgelopen juni stapte er nog een andere investeerder in: ESO Capital, dat 13,8 miljoen euro ter beschikking stelt voor de expansieplannen in Duitsland en de Verenigde Staten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-12-15T14:56:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.