Verkoop NCCW aan Unit4 weer uitgesteld

Directeur Pollmann: Samenwerking werpt al vruchten af

Dit artikel delen:

De Stichting Nationale Woningraad (NWR) en investeringsmaatschappij Advent, de eigenaar van Unit4, hebben een beslissing over de verkoop van het resterende belang van 51 procent in woningbouwautomatiseerder NCCW uitgesteld. In dit kader is de zogeheten call/put-optie-overeenkomst verlengd tot en met het einde van het eerste kwartaal 2015. Softwareleverancier Unit4 heeft al een belang van 49 procent in NCCW uit Almere. Al in 2013 zou Unit4 het resterende belang van 51 procent overnemen.

Het Sliedrechtse Unit4 is zelf begin 2014 overgenomen door de Amerikaanse private equity-partij Advent. 'Door deze overname en bijbehorende directiewissel wordt meer tijd genomen om te kijken welke samenwerkingsvorm het beste past tussen NCCW en Unit4 op de woningcorporatiemarkt', stelt Wibo Pollmann, algemeen directeur van NCCW. Hij stelt dat 'voor NCCW en Stichting NWR continuïteit klanten, continuïteit werkgelegenheid en gezond financieel rendement het belangrijkst zijn.'

NCCW (omzet 2013: 28,1 miljoen euro, circa 230 medewerkers) uit Almere is een van de grootste woningcorporatie-automatiseerders van Nederland. De stichting NWR kreeg de aandelen in handen nadat de overname van NCCW door Inter Access in 2001 op een mislukking uitliep. Begin 2004 verkocht de it-dienstverlener tweederde van de aandelen in NCCW aan een groep corporaties, die ontevreden waren over het gevoerde beleid.

Opties

Begin 2006 verkocht Inter Access ook de laatste pluk aan deze groep die zich had verzameld in de Stichting NWR. In 2010 besloot de stichting op te zoek gaan naar een koper voor de aandelen. Unit4 nam eind 2011 een eerste pluk aandelen over en verkreeg daarmee een minderheidsbelang van 49 procent.

Beide partijen sloten ook een zogeheten call/put-optie-overeenkomst voor het kopen van het resterende belang van 51 procent. Daarbij kan Unit4 op een aantal data zijn call-optie (het kopen van aandelen) uitoefenen. Doet het softwarebedrijf uit Sliedrecht dat niet, dan zal NWR zijn put-optie (het verkopen van de aandelen) lichten. Deze regeling bestond al in 2013, maar toen lieten beide partijen de opties aan zich voorbijgaan. De regeling werd verlengd en zou op 17 december 2014 eindigen. Inmiddels blijkt de overeenkomst weer te zijn verlengd, nu tot en met 31 maart 2015, meldt ook NWR.

Investeren

Unit4 wil met NCCW potten gaan breken op de corporatiemarkt. Volgens directeur Pollmann loopt de samenwerking op het gebied van het productportfolio van Unit4 uitstekend en wordt die versterkt. 'Inmiddels gebruiken bijna honderd corporaties Unit4 salaris online en is het afgelopen jaar de vijfentwintigste Agresso Vaste Activa klant begroet.'

Wat NCCW gaat de corporatie-automatiseerder verder op het pad die het is ingeslagen: volop investeren in de Corporatie Cloud en de twee primaire systemen BIS NOA en Agresso Real Estate. 'Openheid en flexibiliteit staan hierin centraal. In de loop van 2015 gaat Agresso Real Estate beschikbaar komen voor de woningcorporatiemarkt en wordt begonnen met de eerste implementatie', aldus Pollmann.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-12-18T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.