Het Liftinstituut gebruikt 'nieuw' NAV met Quadira

Dit artikel delen:

Het Liftinstituut uit Amsterdam stapt over naar een nieuwe versie van de bedrijfssoftware Microsoft Dynamics NAV. GAC Business Solutions uit Oirschot begeleidt de implementatie naar NAV 2015, waarbij het voor het eerst ook de outputmanagementsoftware Advanced-Forms van Quadira als add-on wordt meegeleverd. Die oplossing vervangt het huidige systeem Planetpress, een Canadees pakket van Objectif Lune dat volgens het keuringsinstituut ingewikkeld, duur en amper aan te passen is door de medewerkers zelf.

Het Liftinstituut uit Amsterdam is al NAV-gebruiker, in combinatie met Prima Software van Infracom. Bij de overstap naar de nieuwere versie, NAV 2015, is ook gekozen voor een nieuw outputbeheersysteem. De keuringsinstantie, gespecialiseerd in liften, roltrappen, gevelonderhoudsinstallaties, hoogwerkers en andere installaties voor verticaal transport, werkt nu nog met Planetpress.

Volgens een it-woordvoerder van het instituut is dit 'een ingewikkeld programma waarvoor de leverancier ook geen cursussen aanbiedt maar alleen dure consultants die veranderingen kunnen aanbrengen. De software van Quadira is juist flexibel; gebruikers kunnen zelf leren hoe het werkt. Ze kunnen bijvoorbeeld zelf bij een keuring ergens een 'enter' tussen zetten zonder dat de layout van het formulier gaat schuiven.'

Herimplementatie

Volgens Peter Willemse van GAC werkt Het Liftinstituut al jaren met een oudere versie van het systeem. 'Er komt een complete herimplementatie waarbij de oplossing volledig op nieuw wordt opgebouwd op basis van de meest recente technieken en functionaliteiten.'

Naar verwachting is de implementatie en migratie van de nieuwe bedrijfssoftware over een half jaar afgerond. Voor GAC is het de eerste keer dat het bedrijf ook de software van Quadira als add-on meelevert. In dat kader heeft de Microsoft-dienstverlener een partnerovereenkomst gesloten met Quadira. Voortaan kan GAC de outputmanagementoplossing Advanced-Forms van Quadira aan zijn klanten aanbieden.

Advanced-Forms is een oplossing voor de opmaak, verrijking, distributie en digitale archivering van documenten. De oplossing sluit aan op Microsoft Dynamics-software met een volledige integratie met NAV. Deze integratie is ook door Microsoft gecertificeerd (CfMD), wat voor GAC een reden was om Advanced-Forms mee te nemen in de totaalaanbieding voor NAV.

Geen maatwerk

Hajo Kanters, directeur van Quadira: 'Klanten willen een outputmanagementoplossing waarmee zij zelf de uitgaande documenten kunnen opmaken en verrijken om ze vervolgens geautomatiseerd te versturen. Vaak regelt een erp-partner dit via maatwerk. Wij merkten dat ook bij de Dynamics-partners, waaronder GAC, de behoefte ontstond om juist deze werkzaamheden tot een minimum te beperken om zich vervolgens te kunnen concentreren op een erp-implementatie. Door met ons samen te werken, hoeven ze zich niet meer zelf bezig te houden met dit deel.'

Quadira uit Veghel levert al zo'n vijftien jaar software voor outputmanagement, e-factureren en digitaal archiveren. Vorig jaar sloot het bedrijf nog een partnerovereenkomst HSO, een Microsoft-specialist op het gebied van Dynamics AX. Ook erp-dienstverleners als Mprise en Ctac zijn partners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-12-30T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.