HSO en SPS vernieuwen IT bij Coster Diamonds

Dit artikel delen:

Coster Diamonds, één van de oudste Europese diamantproducenten die nog in werking is, vernieuwt zijn ict-voorzieningen grondig. De Amsterdamse diamantslijper heeft HSO in de arm genomen om de migratie van Microsoft Dynamics AX 3.0 naar Dynamics AX 2012 te verzorgen. Daarnaast regelt SPS uit Reeuwijk de vervanging en het beheer van een groot deel van de it-infrastructuur van de diamantair. Naar verwachting wordt het project in februari 2015 opgeleverd.

Coster Diamonds is één van de grootste diamantairs van Europa met ruim driehonderdduizend bezoekers per jaar. Voor het registreren van de logistieke en administratieve processen maakt de producent van diamanten en juwelen gebruik van Microsoft Dynamics AX.

Met de ingebruikname van de nieuwste versie van Dynamics AX moderniseert de diamantair zijn informatievoorziening. Dat levert voordelen op, zoals een gebruiksvriendelijker user-interface, een eenvoudig te realiseren koppeling met Microsoft Office, het beter kunnen vastleggen van data, het inzichtelijker maken van managementinformatie en een verbeterde projectenadministratie.

Zo worden facturen op dit moment nog handmatig opgesteld en achteraf verwerkt. Na de update van Dynamics AX wil de organisatie direct facturen kunnen maken door een online koppeling met Dynamics AX en door het gebruik van tablets.

HSO en SPS

Een belangrijke reden voor de Amsterdamse diamantslijper om met HSO in zee te gaan is dat de Microsoft-dienstverlener uit Veenendaal beschikt over een service-organisatie met 75 Dynamics-experts. Daarmee garandeert HSO ook na de livegang adequate ondersteuning en een goed applicatiebeheer.

Om over te stappen naar de nieuwe versie van AX, moest de it-infrastructuur aan specifieke eisen voldoen. Bovendien groeit de afhankelijkheid van it. Dit heeft de diamantair er toe besloten over te stappen naar servervirtualisatie op basis van Vmware en de nieuwe omgeving redundant uit te voeren.

Hiervoor wilde Coster Diamonds samenwerken met een partij die de opslag-, server- en netwerkomgeving kan vervangen, ervaring heeft op het gebied van Dynamics AX-implementaties en als partner optreedt bij het it-beheer. Via Dynamics AX-migratiepartner HSO heeft de organisatie gekozen voor SPS. Naast de vernieuwing van deitT neemt SPS de nieuwe VMware-omgeving in beheer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-01-07T10:01:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.