Atradius vervangt Peoplesoft door Oracle HCM

Dit artikel delen:

Financieel dienstverlener Atradius heeft zijn verouderde Peoplesoft-applicaties vervangen door modules uit de Oracle Human Capital Management Cloud. Het gaat om applicaties voor workforce- en talentmanagement. De software wordt ingezet in alle 35 landen waar Atradius actief is en omvat de administratie voor personeelszaken van alle ruim 3500 medewerkers van de financieel dienstverlener.

De module voor talentmanagement bevat performance management-functionaliteiten die specifiek zijn toegespitst op het beloningenbeleid in de financiële sector. De software is geïmplementeerd door de Dordrechtse Oracle-partner Profource.

Atradius hoopt met de nieuwe hr-applicaties zijn hr-processen te moderniseren en de kosten voor programmatuur te verminderen. De applicaties bevatten ook toepassingen voor business intelligence. Daarmee kan de financieel dienstverlener allerlei analyses uitvoeren op gegevens uit de personeelsadministratie. De apps kunnen via de mobiele telefoon worden gebruikt.

De implementatie nam zes maanden in beslag en is volgens betrokken partijen binnen tijd en budget afgerond. Oracle-partner Profource heeft het mogelijk gemaakt om vanaf één centrale server in te loggen in de cloud en on-premise via single sign-on. Dat proces loopt via Oracle Identity Management. 'De organisatie begint met twee modules, maar de eerste plannen voor uitbreiding zijn al gemaakt', voegt Henry Barenholz, senior director HCM Leader Benelux & Nordics van Oracle toe.

Oracle HCM Cloud

De hr-suite Oracle HCM Cloud kwam in 2011 op de markt. Het gaat om een samenvoeging van onder andere Oracle's e-business suite en software van de in 2004 overgenomen leverancier van hr-software Peoplesoft. Oracle bracht in 2008 de ontwikkelafdelingen van die softwarepaketten bij elkaar en bouwde een nieuwe suite. De modules van die Oracle HCM cloud zijn global human resources, talent management, workforce rewards, workforce management en social. De software is aangepast op de in het land waar het wordt ingezet geldende wet- en regelgeving voor personeeldadministratie en privacy. De oplossing bij Atradius ondersteunt zes talen.

Atradius

De Atradius Groep biedt wereldwijd financiële diensten aan, van kredietverzekering tot incasso. Met meer dan 160 kantoren in vijftig landen heeft het bedrijf toegang tot kredietinformatie over honderd miljoen bedrijven wereldwijd. De producten van Atradius moeten bedrijven helpen om zich in te dekken tegen betalingsrisico's die verbonden zijn aan de verkoop van producten en diensten op krediet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-01-20T16:13:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.