SAP koppelt nieuwe business-suite aan Hana

Bedrijfssoftwareleverancier SAP heeft de nieuwste versie van zijn bedrijfssoftware afgestemd op zijn in-memory database Hana. Daarmee speelt het naar eigen zeggen in op ontwikkelingen als internet of things, het gebruik van mobiele apparaten en grootschalige data-analyse die voor een verandering van het gebruik van bedrijfssoftware zullen zorgen. Ceo Bill McDermott noemde de business suite SAP S/4Hana bij de productpresentatie in New York de grootste productinnovatie die de softwareleverancier sinds de invoering van business suite R3 (1992) heeft doorgevoerd.

De softwarereus heeft de suite met bedrijfssoftware opgebouwd rond in-memory database Hana. Daardoor moeten prestaties versnellen ten opzichte van bedrijven die gebruik maken van ict-omgevingen met harde schrijven. SAP claimt ook dat het geheugengebruik met een factor tien is teruggebracht door het gebruik van een nieuwe architectuur van de software.

De VNSG (Vereniging Nederlandstalige SAP Gebruikers) heeft positief gereageerd op de aankondiging van de nieuwe bedrijfs-suite. Voorzitter Astrid Zwiers: 'De aankondiging van S/4Hana lijkt de belofte in zich te hebben van het samenbrengen van datgene wat SAP heeft groot gemaakt; een robuuste erp-oplossing met de recente successen van een krachtige in-memory database en een echt gebruiksvriendelijke device onafhankelijke user interface. Met deze stap zou SAP in één keer weer volledig voorop kunnen lopen in de wereld van business software.'

De gebruikers stellen verder: 'S/4Hana is speciaal ontwikkeld op en voor het SAP Hana-platform. Het bevat herschreven programmatuur met een vereenvoudigd datamodel en er wordt maximaal geprofiteerd van de transactionele en real-time analytische capaciteiten van het in-memory platform SAP Hana. De user interface is gebaseerd op SAP Fiori om de eindgebruiker een eenvoudige en verbeterde gebruikerservaring te geven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Fantastisch stukje innovatie van Hasso Plattner, de oude SAP baas.
Oracle staat nu behoorlijk schaak aangezien SAP support voor de 12c database (waar Oracle's in-memory option inzit) er nog niet is. Er zouden dan ook wel eens behoorlijk wat SAP klanten kunnen besluiten om Oracle in te ruilen voor SAP HANA.

Zie ook : http://tinyurl.com/pcfl5ua

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-02-04T11:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.