Investeerder STG verkoopt quCare aan Nexus

Dit artikel delen:
Handen schudden

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Symphony Technology Group (STG) verkoopt het vorig jaar juli overgenomen quCare - voorheen McKesson Nederland - alweer door aan de Duitse zorgautomatiseerder Nexus AG. Die legt zo'n vijftien à twintig miljoen euro neer voor deze leverancier van ziekenhuisinformatiesystemen, elektronische patiëntendossiers en GGZ-informatiesystemen uit Nieuwegein. Bij het bedrijf, dat een omzet draait van ongeveer vijftien miljoen euro, werken zo'n 110 man.

QuCare Solutions levert administratieve, zorglogistieke en klinische it-oplossingen aan ziekenhuizen en GGZ-instellingen. Een van de producten is het elektronisch patiëntendossier xCare EPD, de opvolger van het product Horizon EPD. In Nederland was het bedrijf onder de naam McKesson zo'n vijftien jaar actief. Medio 2014 besloot het Amerikaanse bedrijf zijn Europese activiteiten te verkopen aan investeerder STG. Daarvoor waren de rechtsvoorgangers van de softwareproductlijnen ICL Siac en Comdes Groep.

De nieuwe eigenaar Nexus AG (omzet ruim zeventig miljoen euro) biedt it-oplossingen voor zorgaanbieders in Europa. Er werken ruim 650 man bij dit bedrijf uit Villingen-Schwenningen. Nexus verkoopt onder meer klinische en diagnostische softwareproducten aan ziekenhuizen in 23 landen. QuCare wil dit soort producten ook gaan inzetten bij zijn Nederlandse zorgklanten.

Verrijking

Ook zullen de producten van quCare worden verrijkt met nieuwe modules van Nexus, waaronder op het terrein van radiologie, endoscopie en pathologie. Ook vinden er onder de nieuwe eigenaar investeringen plaats in het ontwikkelen van mobiele applicaties.

Nexus is al wel actief op de Nederlandse markt, zij het bescheiden. Zo gebruikt het Anna ziekenhuis in Geldrop een softwarepakket, toegesneden op de behoeftes van gynaecologie, verloskunde en neonatologie. Het bedrijf zocht naar verkooppartners maar heeft nu met de overname van quCare Solutions zijn positie op de Nederlandse zorgmarkt fors versterkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-02-10T16:59:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.