Wolters Kluwer groeit gestaag door

Dit artikel delen:

Informatieconcern Wolters Kluwer zag de omzet in 2014 uitkomen op 3,66 miljard euro, een groei van 3 procent ten opzichte van de omzet van 3,56 miljard in 2013. De nettowinst steeg wel flink: van 346 miljoen naar 474 miljoen euro. De activiteiten in Noord-Amerika, goed voor meer dan de helft van de omzet en winst, en Azië/Australië zorgden voor de groei.

Wolters Kluwer, waar negentienduizend man werken, haalt zo'n 80 procent van de omzet uit software en diensten; de opbrengsten uit papieren vakuitgaven lopen steeds meer terug. Het bedrijf is actief op vier fronten: 'wet en regelgeving', 'belastingen en accounting', zorg en 'financiën en compliance'.

In 2015 gaat het concern verder investeren in digitale producten en diensten in deze vier segmenten. Slechtlopende activiteiten worden gereorganiseerd of verkocht. Zo wil Wolters Kluwer waarschijnlijk de moeizaam lopende transport-tak afstoten (goed voor 1 procent van de omzet). Voor alle herstructureringen is een reorganisatiepot van 30-35 miljoen dollar gereserveerd.

Wolters Kluwer kocht in 2011 nog de transport management system (tms)-divisie TAS van de Belgische logistieke dienstverlener Transics International voor 3,5 miljoen euro. Toen noemde het bedrijf de overname een logische aanvulling op zijn logistieke portals Teleroute en Transwide en het softwarepakket Tivios voor transportplanning. De bedoeling was om de producten en diensten internationaal uit te bouwen, maar dat is er tot op heden niet uitgekomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-03-02T11:53:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.