Managed hosting door True

Wolters Kluwer groeit gestaag door

 

Informatieconcern Wolters Kluwer zag de omzet in 2014 uitkomen op 3,66 miljard euro, een groei van 3 procent ten opzichte van de omzet van 3,56 miljard in 2013. De nettowinst steeg wel flink: van 346 miljoen naar 474 miljoen euro. De activiteiten in Noord-Amerika, goed voor meer dan de helft van de omzet en winst, en Azië/Australië zorgden voor de groei.

Wolters Kluwer, waar negentienduizend man werken, haalt zo'n 80 procent van de omzet uit software en diensten; de opbrengsten uit papieren vakuitgaven lopen steeds meer terug. Het bedrijf is actief op vier fronten: 'wet en regelgeving', 'belastingen en accounting', zorg en 'financiën en compliance'.

In 2015 gaat het concern verder investeren in digitale producten en diensten in deze vier segmenten. Slechtlopende activiteiten worden gereorganiseerd of verkocht. Zo wil Wolters Kluwer waarschijnlijk de moeizaam lopende transport-tak afstoten (goed voor 1 procent van de omzet). Voor alle herstructureringen is een reorganisatiepot van 30-35 miljoen dollar gereserveerd.

Wolters Kluwer kocht in 2011 nog de transport management system (tms)-divisie TAS van de Belgische logistieke dienstverlener Transics International voor 3,5 miljoen euro. Toen noemde het bedrijf de overname een logische aanvulling op zijn logistieke portals Teleroute en Transwide en het softwarepakket Tivios voor transportplanning. De bedoeling was om de producten en diensten internationaal uit te bouwen, maar dat is er tot op heden niet uitgekomen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5236579). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 
Vacatures bij Wolters Kluwer
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×