Exact neemt afscheid van de beurs

Dit artikel delen:

Op 4 juni 1999 kreeg Exact op de Amsterdamse Effectenbeurs zijn eerste notering. Eduard Hagens van Exact staat met AEX-directeur Hans Brouwer bij het bord met de eerste notering van 25 gulden.

Vandaag vindt de de-listing van het beursfonds Exact plaats. Het softwarebedrijf uit Delft ging op 4 juni 1999 naar de Amsterdamse effectenbeurs. Bijna zestien jaar later is het bedrijf overgenomen door de Britse investeringsmaatschappij Apax en de beursnotering aan de NYSE Euronext Amsterdam verdwenen. Met de financiële steun van de investeerder verwacht Exact als privaat bedrijf sneller te kunnen doorgroeien tot een wereldwijde positie als leverancier van cloudsoftware voor het midden- en kleinbedrijf.

De nieuwe eigenaar Apax had in de afgelopen periode, vanaf het moment dat het aankondigde dat het een bod op Exact ging doen, 99,66 procent van de aandelen in bezit gekregen. Vandaag was de laatste handelsdag voor het aandeel Exact. Volgens bestuursvoorzitter Erik van der Meijden werd er zelfs nog een beetje gehandeld in het Exact-fonds ('misschien door de laatste paar aandeelhouders die ineens door hadden dat het vandaag einde oefening was') en steeg het aandeel nog met 2 procent tot 31,85 euro voordat de handel definitief werd stilgelegd.

Exact wil een wereldwijde top-drie-speler worden met zakelijke software in de cloud voor het mkb. Een mondiale markt voor dit segment bestaat volgens het bedrijf nog niet. Nationale spelers bedienen nu vooral lokale klanten. Om de ambitie waar te maken, gaat Exact met hulp van Apax de komende jaren fors investeren in productontwikkeling, het portfolio voor accountants, geografische uitbreiding, extra personeel en marketing. Een notering aan de beurs staat zo'n transformatie in de weg, aldus Exact. Het bedrijf, dat in 1994 op een studentenkamer werd opgericht, gaat vanaf 1 april 2015 weer door het leven als privaat bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-03-31T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.