ESB.TSB levert kaartsysteem KNVB en profclubs

Dit artikel delen:
Oranje

ESB.TSB, leverancier en marktleider in ticketing- en eventplanningsoftware voor de culturele sector, gaat samenwerken met de KNVB en 27 clubs uit het betaalde voetbal. Het gaat om een deal van tenminste vijf jaar. Daarbij gaat het om de implementatie van SRO4, een systeem voor kaartverkoop en marketing. De kampioenen van de eredivisie en eerste divisie, respectievelijk PSV en N.E.C., hebben al besloten met deze van oorsprong Israëlische oplossing van TopTix te gaan werken.

Naast PSV en N.E.C. hebben ook FC Utrecht en Vitesse aangegeven de nieuwe kaartsoftware te willen gaan gebruiken.

In Nederland verzorgt ESB.TSB (Event Software Benelux & Ticketing Software Benelux) al jaren de distributie van SRO4, tot nu toe vooral voor theaters en musea. Met deze deal introduceert het Amsterdamse bedrijf de nieuwste generatie ticketingsoftware voor het eerst ook in het Nederlandse profvoetbal.

De KNVB begeleidde de clubs in de zoektocht naar een nieuw systeem. Maar ook voor wedstrijden van Oranje zocht de voetbalbond een nieuw systeem. 'Het feit dat dit systeem in andere voetballanden goed werkt, is voor de clubs en de KNVB een belangrijk aspect geweest in de keuze voor ESB.TSB', zegt Marco van Luytelaar, coördinator Club Support in Zeist. 'De flexibiliteit én de ervaring van Engelse topclubs hebben voor ons uiteindelijk de doorslag gegeven.'

TopTix

TopTix, het Israëlische bedrijf dat SRO4 ontwikkelt, werkt samen met ESB.TSB voor exclusieve distributie in Nederland. Hoewel het product dus uit Israël komt, is alle software en begeleiding daar omheen in Nederlandse handen. Dit was voor de KNVB een belangrijke reden om voor SRO4 te kiezen. Vooral omdat de wedstrijden van het Nederlands Elftal ook zullen worden verzorgd met dit nieuwe systeem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-30T09:53:00.000Z Rik Sanders