Investeerder Nordian neemt Ab Ovo over

Dit artikel delen:
Handen schudden

De Rotterdamse ict-dienstverlener Ab Ovo is in handen gekomen van Nordian Capital Partners, de vroegere investeringstak van de Rabobank. Ab Ovo is gespecialiseerd in het leveren van softwareoplossingen voor de sector transport en logistiek, met name op het gebied van complexe planningsvraagstukken. Er werken ruim honderd man bij het bedrijf, dat ook vestigingen in Düsseldorf en Stockholm heeft. Onder andere financieel adviseur MBCF heeft de transactie begeleid.

Ab Ovo is specialist op het gebied van aps ('advanced planning & scheduling')-oplossingen voor het railvrachtvervoer, de scheepsvaart en het passagiersvervoer. Daarnaast levert het bedrijf een specifiek order-softwarepakket (Rail Cargo System) aan goederenbedrijven op het spoor. Ook biedt Ab Ovo advies en project/interimmanagementdiensten aan logistieke bedrijven. Het bedrijf is in Europa actief.

Ab Ovo is opgericht in 1997. Met het extra kapitaal van de nieuwe eigenaar Nordian, dat de meerderheid van de aandelen heeft overgenomen, wil het bedrijf zijn positie in de spoorwereld verstevigen en verder groeien in andere logistieke markten, zoals de maritieme sector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-11T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.