Dassault Systèmes wordt Europese N.V.

Dit artikel delen:

3D-experience specialist Dassault Systèmes maakt bekend dat de rechtsvorm van het softwarebedrijf wordt omgezet naar een Societas Europaea (SE). Daarmee anticipeert de tweede grootste softwareleverancier van Europa op de toenemende activiteiten en het aantal medewerkers in deze regio. Organisaties met deze rechtsvorm kunnen eenvoudiger zakendoen in alle landen van de Europese Unie.

De juridische omzetting is goedgekeurd tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering op 28 mei 2015 en wordt medio juni geëffectueerd.

Societas Europaea, ook wel een Europese naamloze vennootschap genoemd, is in 2004 in het leven geroepen om de Europese integratie te bevorderen. Organisaties met deze rechtsvorm kunnen eenvoudiger zakendoen in alle landen van de Europese Unie. Bekende voorbeelden van een SE zijn Airbus, SAP, Atos, Porsche, Puma, BASF en in Nederland Equens.

Makkelijker

Dassault Systèmes zegt dankzij de Europese naamloze vennootschap grensoverschrijdende rechtspersonen te kunnen oprichten en juridische fusies aangaan met bedrijven die in verschillende landen van de Europese Unie zijn gevestigd. Het Franse bedrijf voert een actief overnamebeleid en heeft de afgelopen jaren talloze bedrijven overgenomen

De verordening vergroot daarnaast de herkenbaarheid van Dassault Systèmes binnen Europa, verwacht het bedrijf. Ook past deze omzetting in de bedrijfsstrategie om zich te concentreren op drie geografische regio's, te weten Europa, Noord-Amerika en Azië/Pacific.

Dassault Systèmes, opgericht in 1981, telt inmiddels ruim 190.000 klanten in 140 landen en 13.000 medewerkers met zo'n 117 nationaliteiten. Het bedrijf behaalde in 2014 een omzet van 2,4 miljard euro, goed voor nummer twee op de lijst van grootste Europese softwarebedrijven. Maar nog mijlenver achter de nummer één: SAP SE (17,6 miljard euro).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-03T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.