Boekhoudpakket omarmt UBL-factuurformaat

Dit artikel delen:

Een groeiend aantal boekhoudpakketten en ict-dienstverleners wil naast PDF ook UBL als standaardformaat voor e-factureren gaan gebruiken. Zij testen het formaat met behulp van zogeheten screencasts in het UBL Ketentest Project. E-factureren in UBL-formaat maakt het mogelijk om de inkoopfactuur meteen om te zetten tot een boekingsvoorstel dat snel en foutloos kan worden verwerkt, stellen de initiatiefnemers GBned en het Platform E-factureren.

Het UBL Ketentest Project, een initiatief van Onderzoeksbureau GBned en het Platform E-factureren, loopt inmiddels bijna zes maanden en krijgt steun van het ministerie van Economische Zaken. Volgens Gerard Bottemanne, initiatiefnemer van de ketentest, zijn er op dit moment tachtig deelnemers en veertig implementaties. Deelname is kosteloos. Documenten en tools zijn beschikbaar via www.ublketentest.nl.

Op Youtube is een serie screencasts te zien met daarin onder meer de volgende dienstverleners en applicaties: Asperion, Cash Software, De Hooge Waerder Accountants, Muis Software, Afas, Exact Software en Elvy. Daarin is te zien hoe in minder dan twee minuten een UBL e-factuur wordt aangemaakt, verzonden, ontvangen en als boekingsvoorstel foutloos wordt verwerkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-17T10:37:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.