Wincor Nixdorf koopt geldtransporteur Brink's

Dit artikel delen:

Geldautomaten van Wincor Nixdorf

Wincor Nixdorf, de Duitse leverancier van geldautomaten en betaaloplossingen, wil geldtransporteur Brink's overnemen en samenvoegen met dochterbedrijf SecurCash. Hierover is door beide partijen een principeakkoord gesloten. Wincor Nixdorf ontkent zelf met Diebold in gesprek te zijn over een overname.

'Door de samenvoeging van SecurCash en Brink's Nederland creëert Wincor Nixdorf een grote speler op de Nederlandse markt voor cash-logistieke dienstverlening aan banken en retailers. De vestigingen en geldtelcentrales van Brink's vormen met die van SecurCash een efficiënte en landelijk dekkende infrastructuur voor de verwerking van contant geld. Onze activiteiten kunnen elkaar goed aanvullen en versterken,' zeggen Erik van Limburg, namens de directie van Brink’s Nederland, en Mario Koevoets, namens de directie van Wincor Nixdorf Benelux en SecurCash.

Brink's is sinds de jaren zeventig in Nederland actief op het gebied van beveiligd transport en beheer van contante geldstromen. Brink's Nederland is in zwaar weer geraakt door de toegenomen concurrentie.

De Amerikaanse moedermaatschappij wilde in 2014 veel banen schrappen, maar die reorganisatie stuitte op veel verzet. Uiteindelijk is Brink's Nederland eind 2014 doorgegaan als zelfstandig bedrijf met een stichting als eigenaar. Die stichting zocht in het belang van de klanten en werknemers naar een oplossing die continuïteit kan waarborgen. Die is nu gevonden in de overname door Wincor Nixdorf.

Wincor Nixdorf en Diebold

Het Duitse Wincor Nixdorf levert in Nederland onder meer geldautomaten en zelfbedieningssystemen aan banken en betaaloplossingen aan winkelbedrijven. Voor cash-logistieke dienstverlening zet Wincor Nixdorf zijn dochterbedrijf SecurCash in. Dat onderdeel wist vorig jaar samen met concurrent G4S een grote order binnen te slepen voor het beheer van het geldautomatenpark van ABN Amro, ING en Rabobank vanaf 2015. Dat werk werd tot dan toe uitgevoerd door Brinks's.

Begin deze maand meldde de Frankfurter Allgemeine Zeitung dat het Amerikaanse Diebold Wincor Nixdorf zou willen overnemen. Volgens het bedrijf is dit verhaal in de Duitse krant onjuist; Wincor Nixdorf ontkent in fusie- danwel overnamegesprekken verwikkeld te zijn.

Whitepaper

De kunst om voorraad goed af te stemmen op de vraag en de logistiek raakt aan het kernproces van een voorraadhoudend (groot)handelsbedrijf. Technieken om dit proces te optimaliseren maken continu een ontwikkeling door en worden steeds verfijnder. Dit whitepaper geeft een aantal voorbeelden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-22T11:36:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.