ERP-concern IFS neemt VisionWaves over

Handen schudden

De Zweedse beursgenoteerde softwareleverancier IFS lijft VisionWaves in, een aanbieder van managementondersteunende oplossingen uit Zeist. Bij het bedrijf, dat ook nog een vestiging heeft in het Amerikaanse Colorado, werken 35 mensen. De omzet ligt op 4,9 miljoen euro. IFS neemt alle aandelen over, waaronder die van de investeerders Main Capital en TIIN. De leverancier van software voor enterprise resource planning (erp) was al partner van VisionWaves.

Met de software van VisionWaves kunnen bedrijven hun bedrijfsvoering intelligenter en efficiënter uitvoeren doordat de dagelijkse operaties direct worden gekoppeld aan strategische- en tactische bedrijfsdoelstellingen. VisionWaves richt zich op grote bedrijven die veel verschillende taken tegelijkertijd moeten beheren. Het bedrijf zegt klanten te bedienen uit sectoren als de luchtvaart, het bankwezen, de mijnbouw en de olie & gas-industrie.

Tot de huidige klantenbasis van VisionWaves behoren onder andere Serco, FlyEmirates, Dodsal, ING, Rabobank en Achmea. Ook claimt het in 2000 opgerichte bedrijf dat het Amerikaanse gezondheidszorgprogramma Obamacare beheerd en bewaakt wordt met behulp van VisionWaves-producten.

Internationaal

De overname van alle aandelen komt bijna vijf jaar nadat Main Capital en TIIN (The Informal Investors Network) Capital via hun fondsen betrokken raakten bij het bedrijf. Met het extra kapitaal stak VisionWaves de grens over en bouwde het een partnerkanaal op. Onder de vleugels van een sterk moederbedrijf als IFS wil het Zeister bedrijf internationaal verder groeien.

De acquisitie van VisionWaves betekent een aanvulling op het erp-portfolio van IFS. Het Zweedse bedrijf is vooral actief in de industrie en sterk in de maritieme en de olie- en gaswereld. In Nederland is de erp-leverancier met zo'n 75 man actief. IFS rapporteerde in 2014 een totale omzet van 320 miljoen euro en bedient rond de 2400 klanten wereldwijd met 2700 medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-07T10:35:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.