Infor koopt GT Nexus voor 675 miljoen dollar

Handen schudden

Infor koopt GT Nexus voor 675 miljoen dollar. Door die overname krijgt de erp-reus de beschikking over een wereldwijd ketenbeheersysteem (supply chain management) dat als clouddienst wordt geleverd. Dit geeft partijen meer inzicht in de activiteiten binnen een productieproces. Met de overname van GT Nexus springt Infor namelijk in op de trend van contractproductie, waarbij steeds meer verschillende producenten nauw samenwerken aan de productie van één product.

'Het is tegenwoordig gebruikelijk dat verschillende bedrijven verantwoordelijk zijn voor het ontwerp, de productie en levering van een enkel product. Dit vereist een gemeenschappelijke cloud voor coördinatie', licht Infor toe. Het stelt dat informatie over productieprocessen steeds vaker verschuift van het eigen erp-systeem naar het erp-systeem van toeleveranciers.

GT Nexus beschikt over een wereldwijd ordersysteem dat zorgt voor de coördinatie van bestellingen tussen partners. Infor: 'Om aan de vraag te voldoen kunnen bedrijven in de productie-, mode-industrie en detailhandel met leveranciers via het systeem samenwerken om zendingen naar klanten, distributiecentra en retail outlets te beheren en optimaliseren.'

Infor-ceo Charles Phillips: 'We zullen gezamenlijk klanten voorzien van inzicht in hun supply chains om de productie te beheren. Daarnaast kunnen ze opgeslagen en getransporteerde goederen monitoren. In een complexe supply chain met korte doorlooptijden moeten alle partners weten wat is besteld, wanneer een product is gemaakt, of de bestelling is aangepast en of de douaneformaliteiten zijn afgehandeld.'

Ordersysteem productieketen

Het GT Nexus-netwerk kan in het ordersysteem van kopers en leveranciers worden geïntegreerd. Kopers verzenden via GT Nexus bestelinformatie naar hun leveranciers, financiële instellingen, vrachtvervoerders en logistieke dienstverleners. Volgens Infor wordt GT Nexus het ordersysteem voor de gehele productieketen en het master record (bronbestand) van bestellingen via meerdere partners.

Door het supply chain management platform te koppelen aan het eigen erp-systeem moeten klanten van Infor beter kunnen samenwerken met partners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-12T10:10:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.