Centric verkoopt Bestmate-ERP aan Pantheon

Dit artikel delen:
Handen schudden

Pantheon Automatisering uit Heerenveen heeft het Centric-pakket Bestmate overgenomen. Dit is een enterprise resource planning (erp)-oplossing binnen de IBM i-markt. De overname past binnen de huidige strategie van Pantheon om zijn positie binnen deze markt in de Benelux te versterken. Op dit moment werken een kleine zestig klanten met het erp-pakket. Zes medewerkers stappen over van Centric naar Pantheon.

Henk Lankman, directeur Pantheon, noemt Bestmate ‘een uitstekende aanvulling op ons huidige aanbod. Met een steeds breder spectrum van softwareoplossingen kunnen we onze klanten een mooi perspectief bieden voor de toekomst. Door overname en het aantrekken van nieuw personeel vergroten we bovendien onze expertise.’

Bestmate wordt onder meer gebruikt door groothandels en uitgeverijen. De zes Bestmate-medewerkers van Centric komen in dienst van Pantheon en krijgen hun standplaats in Weesp. Via onderhoudscontracten blijven zij hun diensten leveren aan de huidige klanten. ‘De medewerkers kennen de klanten en het pakket. Die kennis en ervaring kunnen we aanvullen met de expertise die we al in huis hebben op het gebied van erp-oplossingen’, aldus Lankman.

Centric

Marlies Aanhaanen, woordvoerster Centric, stelt dat ‘Bestmate momenteel binnen Centric de enige applicatie is waarvoor gebruik wordt gemaakt van een IBM Power i-systeem. Het is een goede, betrouwbare erp-oplossing, waarvan we het belangrijk vinden dat de continuïteit voor de toekomst goed geborgd wordt voor onze klanten. Met de verkoop aan Pantheon Automatisering, waarbij ook onze medewerkers de overstap maken, wordt Bestmate onderdeel van een organisatie die er bewust voor kiest om de te investeren in de IBM i-markt. Dat is goed voor de betrokken medewerkers, de applicatie én dus vooral ook de gebruikers.’

Bestmate

Het softwarebedrijf Bestmate werd begin jaren tachtig opgericht en specialiseerde zich in standaard bedrijfssoftware onder eigen naam voor met name uitgeverijen, de non-profit sector en handelsondernemingen. De software draaide in een IBM AS/400-omgeving (de huidige i-systemen). Bestmate werd overgenomen door Unit4, maar het Bossche bedrijf kwam in 2001 via een management buy-out in handen van Michel De Veer. Die verkocht het bedrijf in 2003 door aan Centric. 

Pantheon

Pantheon Automatisering biedt al ruim dertig jaar ict-maatwerkoplossingen en op IBM-leest geschoeide erp-bedrijfssoftware voor groothandels, productiebedrijven en dienstverleners. Het bedrijf is de laatste paar jaar druk doende met het overnemen van op IBM i-platform gebaseerde softwarepakketten, zoals Emis, Odisy, Extasy en Marketmaker. De bedrijven die dit soort pakketten afstoten, zien de software niet meer als kernactiviteit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-27T10:53:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.