The Next View is OEM-partner van SAP Hana

Huub Waterval, managing partner bij The Next View en Hans Schut, senior channel sales executive oem bij SAP ondertekenen de overeenkomst.

The Next View is door SAP benoemd tot 'OEM Partner voor het SAP Hana Cloud Platform'. De Bossche SAP-specialist kan nu eigen apps - Smart Cloud Solutions geheten - ontwikkelen met behulp van dit platform. Deze apps mogen gelicenseerd worden aan klanten of op de markt gebracht worden, ook aan niet-SAP-gebruikers.

De term oem staat voor 'original equipment manufacturer'. SAP 'OEM Partners' mogen SAP-technologie in hun eigen hard- of software toepassen en vervolgens onder eigen naam verkopen of licenseren. Het Duitse softwareconcern zoekt momenteel naarstig naar oem-partners voor zijn 'in memory' analytische databaseplatform Hana. SAP wil dat er meer apps worden ontwikkeld die een aanvulling vormen op dit platform, zodat het aantrekkelijker wordt voor klanten om over te stappen op Hana.

Extensies

The Next View stelt de eerste SAP-partner te zijn die in de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika de titel 'OEM Partner voor het SAP Hana Cloud Platform' mag dragen. Deze in-memory cloudomgeving wordt aangeboden ‘as a service’. Met behulp van dit krachtige platform is het bijvoorbeeld mogelijk om extensies te bouwen en te hosten. The Next View gaat nu eigen apps - Smart Cloud Solutions - ontwikkelen met dit platform. Deze apps mogen gelicenseerd worden aan klanten of op de markt gebracht worden. Gebruikers van deze applicaties hoeven verder niets te installeren en hoeven ook geen klant te zijn van SAP.

Het bedrijf heeft met SAP afspraken gemaakt over de hoogte van de investering en de verkoopdoelstelling. De eerste voorbeelden van dit soort Hana-cloud-apps zijn er al in de vorm van de SAP Events-app en de VNSG Congres-app. Ook ontwikkelde The Next View een crediteurendashboard in de cloud.

Veel overleg

Volgens The Next View is er aan de totstandkoming van dit partnerschap veel overleg met SAP voorafgegaan. Twan van den Broek, technology officer bij The Next View, stelt dat zijn bedrijf 'nu in staat is alle Hana cloud platform-onderdelen, variërend van het ontwikkelplatform tot mobiele diensten en zelfs Hana Cloud Integration afzonderlijk te gebruiken voor het ontwikkelen van oplossingen voor onze klanten. Dit is een veel beter alternatief voor specifieke oplossingen op het eigen SAP-systeem. In plaats van dure licentie- en implementatiekosten, betalen klanten alleen voor wat ze daadwerkelijk nodig hebben in de vorm van een abonnement voor de gehele oplossing. Dus geen lastige discussies meer.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-27T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.