SAP gaat Celonis-software verkopen

Handen schudden

SAP heeft een wereldwijde wederverkoperovereenkomst gesloten met het eveneens Duitse Celonis, een leverancier van process mining software. Daarbij is overeengekomen dat SAP de Celonis-software onder de naam 'SAP Process Mining by Celonis' gaat verkopen. De oplossing, die draait op het 'in memory' analytische databaseplatform SAP Hana, helpt klanten in het visualiseren en analyseren van de processen om hen in staat te stellen de efficiëntie ervan te verhogen en proceskosten te reduceren.

De wederverkoperovereenkomst voegt een process mining-oplossing toe aan SAP’s bestaande portfolio van analysesoftware. SAP Process Mining moet SAP-klanten helpen om hun bestaande processen verder te verbeteren. De software geeft een grafische weergave van hoe de bewerkingen van ruwe gegevens direct op transactieniveau plaatsvinden. Een procesanalyse geeft de belangrijkste 'key performance indicators' (kpi's) weer in eenvoudig te begrijpen visualisaties. Door deze visualisatie van miljoenen transacties op het zelfde moment kunnen klanten knelpunten in processen identificeren, niet-standaard processen en zwaktes in de verwerking lokaliseren, en bepalen wat eraan gedaan kan worden, aldus SAP.

Celonis uit München trad in 2012 toe tot het SAP Startup Focus programma, waarmee nieuwe applicaties voor het SAP Hana-platform van de grond moesten komen. De samenwerking werd in de jaren erna uitgebreid. De Celonis-software is nu een SAP-oplossing die als productextensie wordt doorverkocht door het Duitse bedrijfssoftwareconcern.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-15T11:00:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.