Frans busbedrijf Ouibus reserveert met Sqills

Dit artikel delen:
reserveringssysteem

De Franse busmaatschappij Ouibus vervangt zijn huidige reserverings-, prijs-, ticketing- en distributiesysteem door software van Sqills. Deze Nederlandse softwaremaker levert voor de vervoerssector de verkoop- en distributiesoftwaresuite S3 Passenger. Ouibus (voorheen Idbus) maakt deel uit van het Franse spoorwegconcern SNCF Group.

Nadat eerder dit jaar Irish Rail klant is geworden van Sqills tekent het softwarebedrijf uit Enschede opnieuw een buitenlandse klant op. Ouibus wil de nieuwe softwareomgeving inzetten om zowel het aanbieden van goedkope busvakanties als het kwaliteitsvervoer tussen 46 Europese steden beter te kunnen ondersteunen. Het Franse busbedrijf koos voor de Sqills software-as-a-service-oplossing (SaaS) vanwege het innovatieve karakter, standaard functionaliteit, schaalbaarheid en ‘op de plank’- beschikbaarheid.

Sqills

Sqills is in 2002 in Enschede opgericht als JB-IT door Johan Nieuwerth en Bart van Munster. In 2005 brak het bedrijf met de NS als klant door op de vervoersmarkt. In 2008 ging het samen met Mulmerce (van Alexander Mul) en Intervation (van Wouter Cassee). Dat vormde het begin van de huidige Sqills-groep met vier aandeelhouders. Voor de softwarebouwer is de vervoersmarkt een belangrijke internationale groeimarkt maar Sqills ontwikkelt ook andere oplossingen, zoals een campagnewebsite voor de Nationale Postcodeloterij. Bij het bedrijf werken inmiddels zo'n honderd man, met vestigingen in Enschede, Zandvoort en het Turkse Instanbul.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-24T13:29:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.