T-Systems zet SAP Kone volledig in de cloud

Lift- en roltrapleverancier Kone heeft zijn SAP erp-systemen in Europa, Azië en de Verenigde Staten geconsolideerd naar één centraal SAP-systeem. De wereldwijde activiteiten van Kone zijn ondergebracht in de SAP cloud van T-Systems. De ict-dienstverlener startte in 2013 met datacenterconsolidatie en een aantal SAP-systemen en heeft nu de volledige SAP-omgeving naar de cloud gemigreerd.

De SAP-omgeving draait vanuit het T-Systems datacenter in München. Voorheen draaiden de SAP-systemen van Kone in een datacenter in Brussel en Azië.

De consolidatie van de volledige SAP-omgeving naar één T-Systems-cloud moet zorgen voor vereenvoudiging van ontwikkeling, onderhoud en gebruik van de SAP-oplossingen. Ook biedt het mogelijkheden voor nieuwe bedrijfsbrede activiteiten. 

Bij de start van de migratie in 2013 bestempelde marktanalist Gartner het project als één van de grootste outsourcing-contracten van Noord-Europa. T-Systems exploiteert naar eigen zeggen 's werelds grootste cloud gebaseerde hosting platform voor SAP. Het bedient momenteel meer dan 3,5 miljoen gebruikers bij in totaal vijfhonderd bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-04T11:02:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.