Staatsbosbeheer gaat beheren met Unit4 ERP

Dit artikel delen:
Staatsbosbeheer kiest voor Xerox MPS

Ongeveer 150 medewerkers van Staatsbosbeheer gaan vanaf oktober 2016 aan de slag met het erp-pakket Business World van Unit4. De natuurbeheerder heeft na een Europese aanbesteding gekozen voor die bedrijfssoftware. Volgens de organisatie sluit dat pakket goed aan op de modernisering van de bedrijfsvoering. Staatsbosbeheer moet namelijk steeds vaker kosten en rendementen verantwoorden en kan die in het nieuwe systeem snel naar voren halen. Ook wordt het aantal administratieve handelingen teruggebracht.

De huidige systemen voor de financiële- en de projectadministratie ondersteunen die nieuwe eisen van Staatsbosbeheer niet. Na een Europees aanbestedingstraject beoordeelde de natuurbeheerder dat Unit4 Business World het beste pakket was. Dat gebeurde op basis van de gevraagde functionaliteit, flexibiliteit en aanpasbaarheid. Daarnaast waren efficiency, workflow en rapportage- en analysemogelijkheden zwaarwegende argumenten in de keuze. Ook de prijs speelde een rol. 

Volgens Unit4 is het erp-systeem zo ontworpen dat organisaties zelfstandig en tegen relatief lage kosten aanpassingen kunnen doen in het systeem. Roel Caers, uitvoerend directeur bij Unit4: 'Dienstverleners in de publieke sector zijn aan het veranderen en moeten nieuwe bronnen van financiering aanboren. Dit stelt hoge eisen aan financiële verantwoording en zorgt voor een toenemende complexiteit van de administratieve organisatie.' Volgens Caers biedt Unit4 een oplossing die speciaal is ontwikkeld om met verandering om te kunnen gaan.

Staatsbosbeheer beheert 265.000 hectare bos, natuur en landschap, negentienhonderd gebouwen en een infrastructuur van duizenden kilometers aan paden en wegen. De organisatie biedt werk aan duizend professionals, krijgt ondersteuning van ruim zesduizend vrijwilligers en ontvangt jaarlijks ruim 150 miljoen bezoekers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-16T16:45:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.