Nieuwe Unit4-manager jaagt zelfsturende ERP aan

Softwarebedrijf benoemt Christophe Haugen tot strategisch directeur

Dit artikel delen:
Unit4

Bedrijfssoftwareleverancier Unit4 heeft Christophe Haugen benoemd tot strategisch directeur. In zijn rol als executive vice president strategy & operations wordt Haugen verantwoordelijk voor de uitvoer van de strategische plannen van Unit4. De komende tijd richt het softwarebedrijf zich specifiek op zelfsturende erp. Haugen treedt ook toe tot de raad van bestuur.

In de strategie van Unit4 staat de transformatie naar zelfsturende erp centraal. 'Het gaat om de trend waarbij bedrijfssoftware evolueert van het uitsluitend verwerken van transacties tot het uitvoeren van zelfsturende analyses die patronen herkennen, afwijkingen opsporen en oplossingen voorstellen', aldus een woordvoerder. Unit4 kondigde recent zelfsturende erp voor projectteams aan.

Haugen neemt het stokje over van Stephan Sieber die in 2014 aantrad als strategisch directeur en overstapte van SAP naar Unit4. Sieber wordt binnen Unit4 verantwoordelijk voor de wereldwijde verkoop van software.

De nieuwe strategisch directeur werkte eerder ondermeer voor techinvesteerder Bain & Company. Daar was hij hoofdverantwoordelijk voor investeringen en transacties op de Europese markt (private equity). In die rol richtte hij zich voornamelijk op de software-industrie. Hij werkte zowel in het voortraject als na acquisitie van projecten, samen met financiële investeerders en managementteams.

SAaS en PaaS

Haugen was in zijn tijd bij Brain en Company vanaf de zijlijn betrokken bij meerdere transacties van Unit4. 'Ik kijk ernaar uit om met het bedrijf aan de slag te gaan, maar dan van binnenuit. Zodat we onze eerder behaalde successen verder uit kunnen bouwen', licht hij toe.

De nieuwe Unit4-directeur werkte ook als consultant voor OpenText (voorheen Acuate) in San Francisco. Hij startte zijn carrière als onderzoeker bij Stanford Research Institute (SRI International) en behaalde zijn master in computer science bij ENSEIRB in Frankrijk. Zijn MBA ontving hij, met onderscheiding, van de London Business School.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-25T16:50:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.