Aareon levert Rochdale nieuw ERP-systeem

Dit artikel delen:

Na een marktoriëntatie heeft woningstichting Rochdale uit Amsterdam gekozen voor Tobias AX als nieuw erp (enterprise resource planning)-systeem. Deze op Microsoft Dynamics AX gebaseerde oplossing voor de woningcorporatiemarkt vervangt het systeem First van NCCW. Rochdale is met ruim tachtigduizend vhe's (verhuurbare eenheden) een van de grootste corporaties van Nederland.

Het betreft een contract met een initiële looptijd van zeven jaar en een optionele verlenging van nog eens drie jaar. Daarnaast neemt Rochdale ook de Treasury- en Activasuite én het leveranciersportaal Mareon van Aareon in gebruik. De Treasury- en Activa-suite geeft inzicht in de financieringsportefeuille en de waardeontwikkeling van het vastgoed. Met Mareon maakt Rochdale de stap naar geautomatiseerde opdrachtverstrekking en factuurverwerking aan leveranciers.

'Met de overstap naar Tobias AX brengen we onze gehele bedrijfsinformatie-huishouding onder in één systeem. Hiermee verbeteren we onze bedrijfsprocessen en zetten we een belangrijke stap in het verhogen van onze efficiency', aldus Nico Overdevest, bestuurder bij Rochdale.

Geen NCCW

De livegang van Tobias AX staat gepland op 16 januari 2017. Aanleiding voor de selectie van een nieuw erp-systeem was dat NCCW stopt met zijn primaire systeem First, waarvan Rochdale een van de gebruikers is. Het bedrijf biedt een alternatief: Property Management, dat is gebaseerd op Agresso Real Estate van strategisch partner Unit4. Maar Rochdale heeft na een marktoriëntatie de keuze voor Tobias AX gemaakt. Ook twee andere First-klanten, Intermaris en GoedeStede, hebben inmiddels gekozen voor dit primaire systeem van Aareon.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-28T10:21:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.