Randstad investeert in slimme gamificationmaker

Randstad Innovation Fund (RIF) investeert in de Amerikaanse gamificationpionier Pymetrics. Dit bedrijf gebruikt big data, neurowetenschappen en gamification om een carrièreprofiel van gebruikers te maken.

Door een combinatie van verschillende games – op mobiel of via web - van ongeveer twee minuten verzamelt Pymetrics miljoenen datapunten en meet het negentig dimensies van cognitieve en emotionele eigenschappen van de gebruiker. De engine van de software stelt dan een profiel op. Doel is om talent te begeleiden naar het juiste carrièrepad, een geschikte bedrijfscultuur en passende vacatures.

Met de investering van RIF samen met die van Mercer en Khosla Ventures moet de ontwikkeling van het Pymetrics product worden versneld en naar de markt worden gebracht. 'Met de hulp van RIF, zowel financieel als kennisbron op gebied van HR-technologie, kunnen we verder werken aan onze missie naar betere diversiteit en passende carrieres door datawetenschap.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-09T16:42:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.