NCCW: eerste klant nieuw ERP-systeem is binnen

Kennemer Wonen neemt Property Management af in de cloud

Dit artikel delen:

V.l.n.r. Dick Tromp , directeur-bestuurder Kennemer Wonen en Peter Bos, commercieel directeur NCCW ondertekenen het contract.

Woningcorporatie Kennemer Wonen heeft besloten voor haar primaire processen verhuur, onderhoud en administratie van vastgoed te gaan werken met Property Management van NCCW. Dit is een enterprise resource planning (erp-)systeem met een ESB- (Enterprise Service Bus)-dienst en de Corporatie Cloud. Kennemer Wonen is de eerste klant van NCCW die met het nieuwe erp-systeem gaat werken.

Kennemer Wonen (ruim zeventig man) verhuurt ruim 10.000 woningen in Alkmaar en omgeving. De woningcorporatie gebruikte was al klant van NCCW en gebruikte het First-pakket. Dat erp-pakket wordt echter uitgefaseerd, uiterlijk eind 2017. NCCW biedt als opvolger voor First het erp-systeem aan dat is gebaseerd op Agresso Real Estate van strategisch partner Unit4.

Property Management wordt aangeboden als cloudoplossing. Dit betekent dat Kennemer Wonen altijd de nieuwste software tot haar beschikking heeft, aangepast aan nieuwe wet- en regelgeving en volledig getest, aldus NCCW.

Robuust

De corporatie zegt voor de keuze voor NCCW's Property Management niet over één nacht ijs te zijn gegaan. Na beoordeling van het systeem zijn er met Kennemer Wonen verdiepingssessies geweest waarin verschillende scenario’s met de eigen data werden doorlopen. Dit gaf de corporatie vertrouwen dat het systeem de processen van de woningcorporatie optimaal ondersteunt.

Marcel Jansen, informatie coördinator bij Kennemer Wonen: 'Wij willen flexibel inspelen op de behoefte van onze huurders en de samenwerking met onze partners. Dit betekent bijvoorbeeld dat de huurder op een ieder eigen gewenst moment zijn of haar zaken rond het huis, het contract of een reparatie online moet kunnen regelen, ook buiten kantoortijden.'

Kennemer Wonen zocht een systeem dat hiervoor mogelijkheden biedt met daarbij ook nog eens de radnvoorwaarden kostenreductie, het efficiënter maken van processen en het ondersteunen van extra diensten. Bovendien moet het financiële systeem robuust zijn, vult Jansen aan. 'Dankzij de open architectuur van Property Management hebben we een goed fundament om dit te realiseren. Property Management maakt ons flexibel en wendbaar.'

Geen desinvestering

Peter Bos, commercieel directeur NCCW: 'Het integratieplatform (ESB) maakt standaard onderdeel uit van Property Management waardoor het eenvoudig te koppelen is aan systemen van derden. Zo zal Property Management onder meer, in een veilige omgeving, worden geïntegreerd met het huurdersportaal van Malengo dat reeds in gebruik is bij Kennemer Wonen. Hierdoor doet de corporatie geen desinvestering voor reeds aanwezige oplossingen maar wordt direct toegevoegde waarde geleverd.'

Processen die zich buiten de corporatie afspelen, zoals het dagelijks onderhoud van de woningen, worden volledig in de keten afgewikkeld, stelt Bos. Daarbij worden alle gegevens slechts één keer vastgelegd. 'We hebben bewezen dit te kunnen want dit draait inmiddels bij 28 corporaties, waarbij we meerdere partijen in de keten ondersteunen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-09T18:08:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.