Doove Care Groep kiest Abecon voor nieuwe ERP

Dit artikel delen:

De Doove Care Groep uit Waddinxveen heeft de geïntegreerde automatiseringsoplossing van Abecon uit Nieuwegein geselecteerd. Deze op Microsoft Dynamics NAV gebaseerde brancheoplossing vervangt een aantal huidige bedrijfsapplicaties, waaronder de erp-systemen Micos van For All IT Care en Basta van BSC Software Support, beide onder Unix draaiend, en Exact. Doove Care Groep levert al bijna vijftig jaar zorghulpmiddelen aan ziekenhuizen, verpleeghuizen, zorgverzekeraars en thuiszorgorganisaties.

De nieuwe softwareoplossing van Abecon zal een groot aantal huidige applicaties vervangen en vrijwel alle operationele bedrijfsprocessen, zoals verkoop (inclusief uitleen/verhuur) en logistiek vanuit één integrale oplossing ondersteunen. Hieronder valt uiteraard ook de geïntegreerde financiële administratie en prijsopbouw/afhandeling van declaraties aan zorgverzekeraars (Vektis). Ook vormt het erp-pakket de basis voor overige processen zoals de ondersteuning van (transport)planning, documentbeheer, interne/externe portal(s) en web(shop).

Doove Care Groep heeft in het verleden diverse overnames gedaan; de verschillende bedrijfsonderdelen hebben vanuit dit verleden hun eigen pakketten hebben met daarop het nodige maatwerk. Zo is er het maatwerksysteem Basta dat ooit door Saldata is ontwikkeld voor Doove. Saldata bestaat niet meer; de software Basta valt nu onder BSC Software Support uit Groenekan. Verder gebruikt Doove nog Micos, een erp-systeem voor zorghulpmiddelen, van For All IT Care (voorheen de GMT-tak voor zorg) uit Hengelo.

Ook gebruikt de leverancier nog software van Exact en aantal specifieke applicaties. Het bedrijf wil toe naar één moderne erp-omgeving; voor dit transitietraject wordt de nodige tijd uitgetrokken, meldt een woordvoerder desgevraagd. Adviesbureau Conquaestor heeft het selectietraject begeleid.

'Uiteindelijk hebben wij de Abecon Zorgoplossing gekozen vanwege de standaardoplossing die Abecon kan bieden voor onze soms complexe brancheprocessen. Met dit informatiesysteem kunnen we een nieuwe efficiencyslag maken en kunnen onze medewerkers daardoor meer tijd aan de advisering en ondersteuning van onze relaties besteden', aldus Jan Doove, algemeen directeur van Doove Care Groep.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-11T10:39:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.