ERP-leverancier IFS koopt MainIoT Software

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

IFS, wereldwijd leverancier van bedrijfssoftware, neemt MainIoT Software Oy. Dit Finse bedrijf levert softwareoplossingen voor enterprise asset management en servicebeheer, en voor gerelateerde oplossingen voor masterdatamanagement aan bedrijven in de energie-, verwerkings-, productie- en dienstverleningssectoren. De aankoopprijs van acht miljoen euro wordt betaald in contanten.

De overname van MainIoT betekent voor het Zweedse IFS een versteviging van zijn positie op de Finse markt. Daarnaast wil IFS de expertise van MainIoT inzetten op het ontwikkelen van toepassingen op het gebied van internet of things (IoT), gericht op de industrie.

Het klantenbestand van MainIoT bestaat uit zo'n tweehonderd organisaties, waaronder bedrijven als SSAB, Caverion, Neste, Gasum, Empower en Maintpartners. Zij kunnen vanwege de overname voortaan ook profiteren van de sectorspecifieke oplossingen van IFS.

IFS is in Zweden een beursgenoteerde onderneming, opgericht in 1983, met zo'n 2800 medewerkers. Het bedrijf bedient wereldwijd zo'n 2400 klanten. In 2015 behaalde IFS een omzet van 320 miljoen euro.

Solteq

MainIoT was voorheen een divisie van Solteq Oyj met medewerkers verdeeld over twee Finse locaties, in Helsinki en in Tampere. Het bedrijf realiseerde in het boekjaar 2015 een omzet van vijf miljoen euro en een nettowinst van 0,6 miljoen euro. IFS verwacht dat de overname in 2016 een beperkte positieve invloed op de winst heeft.

Voormalig eigenaar Solteq, een ict-dienstverlening die zich puur wil richten op e-handelsoplossingen, krijgt nu 7,4 miljoen euro van IFS. Daarnaast krijgen ze binnen de komende twee jaar nog eens 0,6 miljoen euro, mits MainIoT niet onderpresteert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-02T07:58:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.