Eneco past Oracle-omgeving aan met OutSystems

Dit artikel delen:

Eneco moderniseert zijn Oracle-omgeving met behulp van het rad-ontwikkelplatform van OutSystems. De energieleverancier is hierin begeleid door Transfer Solutions uit Leerdam. Het bedrijf beweert de eerste partij in Nederland te zijn die de combinatie van Oracle en OutSystems op de markt aanbiedt.

OutSystems is een leverancier van het gelijknamige rapid application delivery (rad)-platform. Dit biedt een ontwikkelstraat en beheeromgeving waarmee applicaties en mobiele apps kan worden ontwikkeld op bijvoorbeeld een reeds aanwezige Oracle-infrastructuur.

Naast advies over en implementatie van OutSystems verzorgde Transfer Solutions trainingen en coaching voor veertig Eneco-programmeurs om te leren zelfstandig met het systeem te werken. Daarbij werd gewerkt in scrumteams.

Sneller

De energieleverancier ontwikkelt in huis zijn eigen it-systemen. Met de inzet van de OutSystems-tools zijn de ontwikkelaars in staat sneller de Oracle-legacyomgeving aan te passen en nieuwe functionaliteit te realiseren. Naast dat de ontwikkelkosten dalen kan Eneco nieuwe producten en diensten sneller op de markt brengen, zoals apps waarmee klanten met behulp van een slimme meter inzicht krijgen in hun energieverbruik en direct zien of ze bijvoorbeeld moeten bijbetalen of niet.

Eneco is een Oracle-huis maar maakte kennis met het van oorsprong Portugese OutSystems (inmiddels met een hoofdkwartier in het Amerikaanse Atlanta) bij de overname van energiebedrijf Oxxio. Die had al ervaring opgedaan met het rad-platform.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-10T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.