George Shaheen moet Siebel erbovenop helpen

Dit artikel delen:

De tegenvallende kwartaalcijfers hebben Siebel-ceo Michael Lawrie de kop gekost. Hij is per direct vervangen door George Shaheen, die al tien jaar in de raad van bestuur zit.

Michael Lawrie had afgelopen week de zware taak om officieel de resultaten over het afgelopen kwartaal bekend te maken. De omzet die siebel had gerealiseerd kwam niet verder dan driehonderd miljoen dollar. Een bedrag dat zowel het bedrijf zelf als de analisten diep teleurstelde. Ook moest de onderneming genoegen nemen met verlies (23 miljoen dollar) in plaats van winst.

 

Het slechte presteren van de onderneming was voor de raad van bestuur aanleiding om een dag later Lawrie per direct van zijn functie te ontheffen. Zijn plek is direct opgevuld met de benoeming van George Shaheen, die al meer dan tien jaar in Siebels raad van bestuur zetelt. Eerder was Shaheen ceo van Webvan, een ter ziele gegane online voedingswinkel. Daarvoor was hij ceo bij Andersen Consulting.

Michael Lawrie heeft het uiteindelijk nog geen jaar volgehouden als ceo van Siebel. Hij werd in mei 2004 benoemd als vervanger van oprichter Tom Siebel. Daarvoor had Lawrie een carrière van ruim twintig jaar bij IBM achter de rug.

Volgens analisten staat Siebel voor diverse uitdagingen. Enerzijds moet het bedrijf de concurrentie van gevestigde waarden als SAP en Oracle maar ook van nieuwkomers als Salesforce.com afslaan. Anderzijds zal het zich moeten verantwoorden tegenover investeerders waarom ze zulke slechte resultaten neerleggen en daardoor de waarde van het bedrijf vermindert, terwijl er een cashreserve is van ruim twee miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-19T13:10:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.